Spring hovednavigationen over

Nyt Advokaten

Retssikkerhed i Grønland

Ivik Paulsen er en af de første jurauddannede fra Grønlands Universitet. Han vil være advokat og gøre en forskel for retssikkerheden i Grønland, som har brug for et løft. Flere lokalt jurauddannede er én af vejene frem.

Ivik Paulsen
Retsbygningen Tasiilaq Foto Allan Nejbjerg
Retssikkerheden i Grønland

Advokatrådets rapport om retssikkerheden i Grønland

Baggrunden for Advokatrådets rapport er at følge op på udviklingen gennem de seneste otte år i det grønlandske retsvæsen, siden Advokatrådet tilbage i 2016 udgav en rapport om retssikkerheden i Grønland.

AI Illustration
TEMA: KUNSTIG INTELLIGENS

Advokaten 1 2024

Kunstig intelligens gør sit indtog på advokatkontorerne og er flere steder blandt de faste it-værktøjer. Højere effektivitet og kvalitet er nogle af gevinsterne, men der er også risiko for det modsatte, lyder advarslen.

"Guldet ligger i sammenspillet mellem mennesket og kunstig intelligens."

”Jeg bruger AI til at skabe idéer, få hjælp til en formulering eller til opsummering af en tekst. Det er som at have en sparringspartner, og det fungerer ret godt. Jeg er generelt teknologibegejstret, men jeg har også en sund skepsis for outputtet, da det ofte kræver efterarbejde,” siger Kristian Storgaard, legal tech partner i Kromann Reumert og medlem af Danske Advokaters AI-arbejdsgruppe.

Læs tema i Advokaten

Status på retssikkerheden i Danmark

Retssikkerhedsanalysen 2023

Hvad laver Advokatsamfundet? Video med AHC

Hvad laver Advokatsamfundet? Se film med generalsekretær Andrew Hjuler Crichton

Advokat Marianne Philip, Foto: Jeppe Carlsen
Portrætserie: 'Hvad er meningen?'

Partner som 30-årig - og det takker hun USA-ophold for

For godt 40 år siden arbejdede Marianne Philip med M&A og kapitalmarkedsret i USA og havde sin første børsnotering på New York Stock Exchange. Den tidlige advokaterfaring og netværket fra USA fik afgørende betydning for hendes karriere som advokat og senere som bestyrelsesmedlem i toneangivende fonde og selskaber.

”Da jeg kom hjem, fik jeg nogle spændende sager via det netværk, jeg havde opbygget i USA, og det, tror jeg, var afgørende for, at jeg blev partner så hurtigt. Senere blev jeg involveret i bestyrelsesarbejde via nogle transaktioner i slutningen af 80’erne. Jeg fik tilbudt bestyrelsesposter, efter at transaktionerne var afsluttet,” siger advokat Marianne Philip.

Revideret hvidvaskvejledning til advokater

Med en ny, revideret vejledning om forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering vil Advokatrådet sikre, at advokater har en række praktiske eksempler og uddybende beskrivelser af de omfattende og komplekse procedurer, man som advokat skal overholde. Vejledningen er udgivet i september 2022.

Advokatundersøgelser

Guide til borgere om Advokatundersøgelser

Advokatrådet har udarbejdet en guide til borgere, som skal deltage i en advokatundersøgelser. Se hvilke rettigheder du har, og hvordan rammerne er, hvis du skal medvirke i en advokatundersøgelse.

Advokatsamfundet på Instagram

Hvad sker der i Advokatrådet? Film med formand Martin Lavesen

Hvad sker der i Advokatrådet? Se film med formand Martin Lavesen