Spring hovednavigationen over

Advokatvagten er en slags juridisk skadestue, hvor frivillige advokater og advokatfuldmægtige yder gratis, mundtlig rådgivning om juridiske spørgsmål.

Alle borgere kan – uanset indkomstforhold – henvende sig i advokatvagten. Henvendelsen er helt anonym, og der bliver ikke skrevet noget ned eller lavet en sag. Advokatvagten kan kun kontaktes ved personligt fremmøde.

Alle advokater og advokatfuldmægtige, der er tilknyttet advokatvagten, arbejder pro bono – altså uden betaling.

Der sidder kun advokater eller advokatfuldmægtige i advokatvagten. De har alle bestået en juridisk uddannelse på universitetet og advokaterne har derudover en uddannelse som advokat. Alle advokater skal være medlem af Det danske Advokatsamfund.

Advokatfuldmægtigene er under uddannelse til advokater og arbejder for en uddannet advokat, der også står inde for advokatfuldmægtigens rådgivning.

Advokater og advokatfuldmægtige arbejder gratis og frivilligt i advokatvagten. Formålet er at dele den viden og erfaring, de har opnået som advokater.

Der findes over 60 advokatvagter i Danmark fordelt over hele landet. Tilsammen modtager de mere end 20.000 henvendelser årligt fra borgere, der ønsker rådgivning om emner som skilsmisse, forældremyndighed, fast ejendom, leje af bolig, arveforhold, erstatning mm.