Spring hovednavigationen over

Advokatuddannelsen består af otte kurser, en teoretisk prøve og en praktisk prøve i retssagsbehandling.

Hvis du er blevet juridisk kandidat (cand.jur.) efter 1. januar 1997, skal du for at kunne opnå advokatbeskikkelse have gennemført advokatuddannelsen, bestå en teoretisk prøve (advokateksamen) og bestå en praktisk prøve i retssagsbehandling (retssagsprøven). Dette gælder, medmindre Justitsministeriet har givet dispensation.

Er du blevet juridisk kandidat i 1996 eller tidligere, kan du deltage på advokatuddannelsens kurser, men du kan ikke gå op til advokateksamen eller retssagsprøven. Dette skyldes, at uddannelsen og eksamenerne ikke er et krav for opnåelse af advokatbeskikkelse, når man har en "gammel" kandidatgrad.

Advokatuddannelsens kurser

Advokatuddannelsen består af 20 dages undervisning fordelt på otte kurser. Kurserne varer to eller tre dage og foregår på hoteller i Roskilde, Sorø, Køge, Korsør og Aarhus.

Kurserne er opbygget i linjer, så du får alle kurser i den rette sammenhæng, på ét hotel og følges med ét hold gennem hele forløbet. Der starter løbende nye linjer de forskellige steder i landet. Kursusforløbet varer cirka et år. Starter du for eksempel på en linje i Roskilde med start i januar 2023, er du færdig i december 2023. Der kan være 50 deltagere på hvert hold.

Tilmeld dig advokatuddannelsen