Spring hovednavigationen over

Ny klientkontoerklæring for 2023-erklæringer

Advokatsamfundet har udarbejdet en ny klientkontoerklæring, der skal bruges for indgivelse af klientkontoerklæringen for 2023.

De oplysninger der skal afgives og de handlinger, der skal foretages, er de samme oplysninger/handlinger som i den tidligere klientkontoerklæring. Opdateringen er særligt sket i forhold til, hvordan revisor afgiver sin erklæring. I visse handlinger skal der dog gives flere oplysninger.

Når erklæringen er udfyldt, vil der blive dannet en samlet erklæring med advokatens oplysninger og revisors bemærkninger, så revisor kan afgive denne.

For at særligt interesserede (revisorer, bogholdere, m.fl.) kan se, hvilke oplysninger/handlinger, der er tale om, har Advokatsamfundet udarbejdet et råudkast af udklip fra indberetningsportalen.

Eksempel på erklæringen kan ses her.

OBS: Dette er et foreløbigt udkast med henblik på, at advokater, revisorer m.fl. kan danne sig et indtryk af, hvilken opgave der er med at udfylde erklæringen.

Om ændringer på klientkontoerklæringen for 2023

Udklippene viser så vidt muligt de svarmuligheder, der er under de forskellige handlinger.

Det fremgår øverst, hvem du er logget ind som, dvs. om du er ved at indgive din personlige erklæring, eller en erklæring på vegne af et selskab.

Som det fremgår på side 1 er der nu en fane til henholdsvis advokatens og revisors del af erklæringen.
Ude i højre side af skærmen, kan man løbende følge med i om erklæringen er klar til at blive godkendt, eller om der mangler noget. Man kan blandt andet se status for udfyldelse af erklæringen, og hvornår ændringer sidst er gemt.

På eksemplets side 7 vises det, hvordan det ser ud, når et punkt ikke er udfyldt, og erklæringen således fortsat er klar til yderligere oplysninger.

Fanen ”Advokatens oplysninger” skal være fuldstændig udfyldt, før fanen ”Revisors erklæring” kan udfyldes.
Du skal som advokat selv sende et link til din revisor, for at vedkommende kan udfylde erklæringen ved at bruge feltet i højre hjørne ”Inviter”.

Ved at klikke på ”Forhåndsvisning” kan advokat og revisor se den samlede erklæring, som den ser ud med de oplysninger, der indtil videre er indtastet. Den foreløbige erklæring kan downloades og printes til eget brug.

Erklæringen bliver først sendt til Advokatsamfundet, når den er Mit ID-godkendt af både en advokat og revisor. Rækkefølgen af underskrifterne er underordnet. Som advokat kan du kun Mit ID-godkende erklæringen, når du er logget ind med Mit ID, og altså ikke via revisors link.

Advokat og revisor modtager en mail med den samlede erklæring i forbindelse med indsendelsen, hvis advokat og revisor har indtastet en mailadresse til brug herfor.