Spring hovednavigationen over

Advokatsamfundet

Advokatsamfundet arbejder på politisk neutralt grundlag for borgernes og virksomhedernes retssikkerhed og for et velfungerende retssamfund.

Skilt - Advokaternes hus
Retsbygningen Tasiilaq Foto Allan Nejbjerg
Retssikkerheden i Grønland

Advokatrådets rapport om retssikkerheden i Grønland

Baggrunden for Advokatrådets rapport er at følge op på udviklingen gennem de seneste otte år i det grønlandske retsvæsen, siden Advokatrådet tilbage i 2016 udgav en rapport om retssikkerheden i Grønland.

AI Illustration
TEMA: KUNSTIG INTELLIGENS

Advokaten 1 2024

Kunstig intelligens gør sit indtog på advokatkontorerne og er flere steder blandt de faste it-værktøjer. Højere effektivitet og kvalitet er nogle af gevinsterne, men der er også risiko for det modsatte, lyder advarslen.

"Guldet ligger i sammenspillet mellem mennesket og kunstig intelligens."

”Jeg bruger AI til at skabe idéer, få hjælp til en formulering eller til opsummering af en tekst. Det er som at have en sparringspartner, og det fungerer ret godt. Jeg er generelt teknologibegejstret, men jeg har også en sund skepsis for outputtet, da det ofte kræver efterarbejde,” siger Kristian Storgaard, legal tech partner i Kromann Reumert og medlem af Danske Advokaters AI-arbejdsgruppe.

Læs tema i Advokaten

Status på retssikkerheden i Danmark

Retssikkerhedsanalysen 2023

Hvad laver Advokatsamfundet? Video med AHC

Hvad laver Advokatsamfundet? Se film med generalsekretær Andrew Hjuler Crichton

Jane Fisher-Byrialsen
Portrætserie: 'Hvad er meningen?'

Kæmper for retfærdigheden

”Da jeg i sin tid startede som forsvarer, tænkte jeg, at det bliver da rigtig sjovt og spændende, og der kommer til at ske noget. Men jeg mærkede hurtigt, at det er et såkaldt ’adverserial system’, og det kan jeg love for, det er. Det betyder, at vi skal prøves mod hinanden. Det er en kamp, hvor vi er os imod dem."

Jane Fisher-Byrialsen er oprindeligt fra Fyn, men praktiserer som forsvarsadvokat i USA. Efter en række opsigtsvækkende sager, som hun selv er med til at efterforske, har hun specialiseret sig i at hjælpe og få frigivet personer, som er dømt på baggrund af falske tilståelser under pres fra politiet – et udbredt fænomen i USA.

Revideret hvidvaskvejledning til advokater

Med en ny, revideret vejledning om forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering vil Advokatrådet sikre, at advokater har en række praktiske eksempler og uddybende beskrivelser af de omfattende og komplekse procedurer, man som advokat skal overholde. Vejledningen er udgivet i september 2022.

Advokatundersøgelser

Guide til borgere om Advokatundersøgelser

Advokatrådet har udarbejdet en guide til borgere, som skal deltage i en advokatundersøgelser. Se hvilke rettigheder du har, og hvordan rammerne er, hvis du skal medvirke i en advokatundersøgelse.

Advokatsamfundet på Instagram

Hvad sker der i Advokatrådet? Film med formand Martin Lavesen

Hvad sker der i Advokatrådet? Se film med formand Martin Lavesen