Spring hovednavigationen over

Nyt Advokaten


Min sag:

I årets første Advokaten fortæller forsvarer Luise Høj om processen i Field's-sagen, som lærte hende, hvordan man kan styrke samarbejdet i retsvæsenet, og hvorfor det var vigtigt at anke sagen for hendes klient.Forsvarsadvokat Luise Høj
Status på retssikkerheden i Danmark

Retssikkerhedsanalysen 2023

Hvad laver Advokatsamfundet? Video med AHC

Hvad laver Advokatsamfundet? Se film med generalsekretær Andrew Hjuler Crichton

Jane Fisher-Byrialsen
Portrætserie: 'Hvad er meningen?'

Kæmper for retfærdigheden

”Da jeg i sin tid startede som forsvarer, tænkte jeg, at det bliver da rigtig sjovt og spændende, og der kommer til at ske noget. Men jeg mærkede hurtigt, at det er et såkaldt ’adverserial system’, og det kan jeg love for, det er. Det betyder, at vi skal prøves mod hinanden. Det er en kamp, hvor vi er os imod dem."

Jane Fisher-Byrialsen er oprindeligt fra Fyn, men praktiserer som forsvarsadvokat i USA. Efter en række opsigtsvækkende sager, som hun selv er med til at efterforske, har hun specialiseret sig i at hjælpe og få frigivet personer, som er dømt på baggrund af falske tilståelser under pres fra politiet – et udbredt fænomen i USA.

Advokat Morten Schroll
TEMA: ADVOKAT UDEN ALDER

Advokaten 4 2023

DET ER ALDRIG FOR SENT AT BLIVE ADVOKAT

”Jeg føler ikke, at jeg startede forfra. Det er klart, at der er en prøveperiode, der skal stås igennem, men jeg arbejder ikke som ny fuldmægtig. Jeg får qua min erfaring lov til meget og arbejder i bund og grund som advokat."

Efter en lang og alsidig karriere som jurist tog Morten Schroll en beslutning, han aldrig havde troet, han ville tage, og blev advokatfuldmægtig. Det kan han kun anbefale.

Læs interview i temaet 'Advokat uden alder' i Advokaten.

Revideret hvidvaskvejledning til advokater

Med en ny, revideret vejledning om forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering vil Advokatrådet sikre, at advokater har en række praktiske eksempler og uddybende beskrivelser af de omfattende og komplekse procedurer, man som advokat skal overholde. Vejledningen er udgivet i september 2022.

Advokatundersøgelser

Guide til borgere om Advokatundersøgelser

Advokatrådet har udarbejdet en guide til borgere, som skal deltage i en advokatundersøgelser. Se hvilke rettigheder du har, og hvordan rammerne er, hvis du skal medvirke i en advokatundersøgelse.

Advokatsamfundet på Instagram

Hvad sker der i Advokatrådet? Film med formand Martin Lavesen

Hvad sker der i Advokatrådet? Se film med formand Martin Lavesen