Spring hovednavigationen over
Tilbage

Fuldmægtig i en coronatid: Savner det sociale samvær

Simon Laulund Bro er advokatfuldmægtig på andet år hos advokatfirmaet Haugaard Braad i Aalborg. Da samfundet lukkede ned tilbage i marts, arbejdede han hjemme hver dag. Nu er det mere en opfordring end et krav, for kontoret med 30 ansatte har rigelig plads til at holde afstand. Simon arbejder nu hjemme mindst en dag om ugen. 

”I starten var det lidt spændende, men efter et par dage kunne jeg mærke, at jeg særligt savnede den faglige sparring. Døren er altid åben hos alle på kontoret, og vi kan bare ringe eller maile, men når man sidder derhjemme, skal der alligevel noget mere til, inden man ulejliger kollegaerne. Det er noget andet, når man lige kan stikke hovedet ind på kontoret eller drøfte småting over kaffemaskinen.”

”Kontoret har altid sat sociale arrangementer højt på listen. Det giver en øget arbejdsglæde, når man også møder sine kollegaer mere uformelt. Nu er det i stedet en fredagsøl med både afstand og håndsprit. Det er ikke helt det samme. Vores sociale arrangementer i efteråret er også blevet udskudt.”

”Hjemmearbejde giver dog omvendt en række andre fordele end at sidde på kontoret. Den effektivitet, der opnås, er guld værd. Det giver ro og fordybelse uden afbrydelser, hvis jeg for eksempel skal forberede en hovedforhandling. Min kæreste har under begge nedlukninger været hjemsendt. Også på denne front har hjemmearbejdet givet en anden hverdag, idet vi har mere tid sammen. Der er mere balance, end når man kun ses om aftenen. Jeg glæder mig til, at vi alle kan have en normal social kontakt igen.”

Følg Advokatsamfundet på Instagram, hvor også advokatfuldmægtig Christine Palm Boesgaard og advokatfuldmægtig Malene Basballe fortæller om, hvordan det er at arbejde hjemme i en coronatid.