Spring hovednavigationen over
Tilbage

”Retssikkerheden vil smuldre for erhvervslivet”

Advokatsamfundet, DI og Danske Advokater havde torsdag den 1. februar foretræde for Folketingets Erhvervsudvalg. Formålet var at gøre udvalget opmærksom på de retssikkerhedsmæssige problemer, som erhvervslivet står overfor, hvis et lovforslag om ændringen af den nuværende konkurrencelov gennemføres.

Advokatrådet rejste for nylig adskillige røde retssikkerhedsmæssige flag i et høringssvar til et nyligt fremsat forslag om ændringer i den nuværende konkurrencelov. Torsdag den 1. februar havde Advokatsamfundet fået foretræde for Folketingets Erhvervsudvalg, for at uddybe bekymringerne.

Generalsekretær Andrew Hjuler Crichton deltog som repræsentant for Advokatsamfundet sammen med Danske Advokaters direktør, Paul Mollerup, og Dansk Industris vicedirektør, Kim Haggren, der også er medlem af Advokatrådets grundrettighedsudvalg.

”Vi oplevede, at Erhvervsudvalget var meget lydhøre overfor vores bekymringer, og de var meget interesserede i at få mere information. Denne sag ligger os meget på sinde, og da udvalget endnu ikke har fået lovforslaget i høring, er det positivt, at vi fik muligheden for på forhånd at informere dem om de problematikker, som lovforslaget indeholder,” siger Andrew Hjuler Crichton.

Lovforslaget om ændring af konkurrenceloven fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil blandt andet betyde, at den lovgivende funktion forskydes fra en politisk kontekst over mod en myndighed, hvis opgave udelukkende er at føre tilsyn med konkurrencen i erhvervslivet.

”Med lovforslaget vil der være tale om en sammenblanding af den lovgivende, udøvende og dømmende magt. Som samfund bør vi holde fast i grundkernen for en velfungerende retsstat – at værne om magtens tredeling,” siger Andrew Hjuler Crichton.

Hvis forslaget til ændringen af konkurrenceloven træder i kraft, betyder det reelt, at konkurrencemyndighederne kan pålægge virksomheder at ændre adfærd, selv om den ikke ved en domstol er dømt ulovlig.

”Retssikkerheden vil smuldre for erhvervslivet, hvis politikerne stemmer ja til at ændre konkurrenceloven,” siger Andrew Hjuler Crichton.