Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokatsamfundet har taget ny indberetningsportal i brug

I denne måned har Advokatsamfundet åbnet op for nye indberetningssider for advokater, som er en del af et nyt medlemssystem. Dreyers Fond har støttet etableringen af det nye system, som gør det mere sikkert og mere enkelt at gennemføre den obligatoriske indberetning for landets advokater.

Fra i år er det blevet lidt lettere at være advokat og indberette oplysninger til Advokatsamfundet. Advokatsamfundets nye indberetningsportal – mit.advokatsamfundet.dk – er nemlig kommet i luften, og bliver fremover ”one point of entry” i forhold til de erklæringer, som advokater skal give til Advokatsamfundet.

Det nye system gik i luften med indberetning af klientkontoerklæringer i begyndelsen af marts og åbnede for tilsynserklæringer i denne uge. I løbet af nogle uger åbnes der også op for indberetning af obligatorisk efteruddannelse.

Etableringen af det nye system har været støttet af Dreyers Fond, og på længere sigt vil portalen også skulle anvendes til indberetning af jobskifte, ny mailadresse, nyt mobiltelefonnummer og lignende. Derudover er systemet koblet op med CVR-registeret, så virksomhedsoplysninger automatisk opdateres i systemet.

På det nye system anvendes MitID som loginmetode i stedet for brugernavn og kodeord, hvilket både er lettere og mere sikkert. 

Den første dag, hvor der blev åbnet op for klientkontoerklæringer, tikkede omkring 750 erklæringer ind, og tilsvarende knap 1.000 tilsynserklæringer, da portalen åbnede mandag. I Advokatsamfundet er man foreløbig meget positiv over de første erfaringer med systemet.

”Det er obligatorisk for advokater at indberette en række forskellige oplysninger til os i sekretariatet, og ambitionen med det nye system har derfor været, at gøre det så let som muligt at klare den opgave. Det har krævet en stor omlægning af vores gamle system, der havde over 15 år på bagen, og derfor er vi glade for, at det nye system foreløbig har fungeret rigtig godt,” siger generalsekretær Andrew Hjuler Crichton.

Advokatsamfundet vil løbende i nyhedsbreve og mails melde ud, når advokater skal afgive andre typer oplysninger i systemet.