Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokatnævnet har fået en ny praksissamling med udvalgte afgørelser fra nævnet og domstolene

Advokatnævnet har med støtte fra Dreyers Fond åbnet en ny praksissamling på nævnets hjemmeside, hvor du kan søge og finde afgørelser, der afspejler Advokatnævnets og domstolenes fortolkning af retsplejelovens § 126 – god advokatskik.

Advokatnævnets Praksissamling er netop gået i luften med kendelser, domme og artikler om, hvad der er god advokatskik. Siden er åben for alle og afspejler et ønske fra mange advokater, som til dagligt arbejder professionelt med emnet god advokatskik, og andre aktører med interesse inden for netop dette område. Således er der sket en væsentlig opdatering af nævnets tidligere Vidensdatabase med blandt andet bedre søgemuligheder og en emneopdeling, der bedre afspejler en sags forløb hos advokaten og dermed også for klienten.

Projektet har været støttet af Dreyers Fond, og det glæder Advokatnævnets formand Ole Hasselgaard, at det fremover bliver nemmere og mere tilgængeligt at finde frem til, hvordan ”god advokatskik” er udformet gennem kendelser og domme.

”Advokatnævnet og domstolene fastlægger det nærmere indhold af generalklausulen om ”god advokatskik” i retsplejeloven, og det er derfor afgørende, at praksis på området er let tilgængelig. Praksissamlingen indeholder udvalgte afgørelser af både ældre og nyere dato, og den viser, hvordan forskellige problemstillinger og temaer med hensyn til ”god advokatskik” er blevet bedømt. Så praksissamlingen gør det så at sige muligt at blive klogere på, hvordan advokater skal overholde god advokatskik.”

Praksissamlingen rummer omkring 520 kendelser og domme, når siden går i luften. Siden og samlingen vil herefter løbende blive udvidet med flere relevante afgørelser efterhånden som disse afsiges, og tilsvarende vil strukturen løbende blive tilpasset og justeret, så denne også afspejler den udvikling, der er inden for advokatbranchen og i samfundet generelt.

Du kan finde Advokatnævnets Praksissamling via Advokatnævnets hjemmeside eller direkte her.

Fakta om Advokatnævnets Praksissamling
• Praksissamlingen indeholder ca. 520 kendelser og domme, der er et udvalg af Advokatnævnets og domstolenes afgørelser om god advokatskik. Herudover indeholder praksissamlingen relevante artikler om god advokatskik
• Adgang til afgørelser i Praksissamlingen er offentlig, og der er mulighed for at hente, gemme og eventuelt printe afgørelserne.
• Afgørelserne i Praksissamlingen vil fortsat blive anonymiseret.