Spring hovednavigationen over
Tilbage

Mød fire nye medlemmer af internationalt udvalg

Fire nye medlemmer af internationalt udvalg bringer erfaring fra internationale sager ind i udvalget. Mød de nye medlemmer.

Jørgen Bek Weiss Hansen

Partner i Lassen Ricard, speciale i erhvervsret

Advokat Jørgen Bek Weiss Hansen

Hvad finder du spændende ved at deltage i det internationale udvalg?

Muligheden for at være på forkant med og præge udviklingen internationalt ud fra et dansk perspektiv.

Hvad har du med af international erfaring?

Jeg har studeret på Stanford Law School (en LLM). Arbejdet i Stanfords StartX (tidl. SSE Labs) under mit studie. Admitted to the New York State Bar (møderet i staten New York). Jeg var en del af både Danske Advokaters og Advokatsamfundets LegalTech arbejdsgrupper, hvor vi kiggede på den internationale udvikling på området. Jeg har i flere år været leder af Stanfords danske OVAL-program. Og Co-chair i Stanford Law Schools Skandinaviske startx Alumni Chapter også  i flere år nu. Jeg har flere internationale klienter og sager, jeg er amerikansk gift. 

Hvad glæder du dig mest til i det kollegiale/internationale arbejde?

At lære mere og forhåbentligt bidrage til det gode samarbejde.

Per Hemmer

Partner i Bech-Bruun, speciale i energiret

Advokat Per Hemmer

Hvad finder du spændende ved at deltage i det internationale udvalg?

Der er netop vedtaget en ny strategi for det internationale arbejde i udvalget. Jeg ser frem til, at være med til at implementere og udvikle denne. Udvalget dækker en række helt centrale områder, der kan få betydning for danske advokater og med en øget indsats for et nordisk samarbejde og i CCBE, vil det give Danmark mulighed for større indflydelse på de internationale dagsordner. For mig vil ”rule of law” og sikring af de fundamentale rettigheder være et centralt fokus punkt i mit arbejde i udvalget.

Hvad har du med af international erfaring?

Min interesse for det internationale arbejde går helt tilbage til et studieophold i USA og jeg har med mit speciale i energiret haft rig mulighed for at arbejde med internationale klienter og advokatfirmaer i mange forskellige jurisdiktioner. Energiområdet er om noget påvirket af politiske overvejelser og indflydelse. En påvirkning som af og til balancerer hårfint, og hvor du som advokat kan opleve et politisk pres, der netop understreger behovet for at stå fast på de fundamentale rettigheder.

Hvad glæder du dig mest til i det kollegiale/internationale arbejde?

Jeg glæder mig til at samarbejde med de øvrige medlemmer af udvalget og med de udenlandske kollegaer, i såvel Norden som i CCBE. Det er min erfaring, at selvom advokater kommer fra forskellige retstraditioner, så er der en stor grad af fælles ”tanke gods” og der er altid noget, vi kan lære af hinanden.

Sonny Gaarslev

Senioradvokat hos Kromann Reumert, speciale i EU-konkurrenceret

Advokat Sonny Gaarslev

Hvad finder du spændende ved at deltage i det internationale udvalg?

Jeg rådgiver til daglig om konkurrence-, statsstøtte- og EU-ret og har på den baggrund i forvejen en internationalt orienteret hverdag med særligt fokus på EU-forhold. Det er derfor helt naturligt for mig at engagere mig yderligere med arbejdet i internationale forhold. Jeg har altid haft en stor interesse for internationale forhold, og da jeg samtidig gik med en lyst til at tage del i det kollegiale arbejde, var det internationale udvalg en oplagt mulighed.

Hvad har du med af international erfaring?

En væsentlig del af mine sager er af international karakter, og jeg samarbejder fast med kolleger i andre lande. Sidste år afsluttede jeg desuden et LL.M.-forløb i Bruxelles, og under min studietid i sin tid havde jeg også lejlighed til at læse ved London School of Economics and Political Science (LSE). Mit internationale netværk omfatter kolleger og embedsmænd i både EU og resten af verden.

Hvad glæder du dig mest til i det kollegiale/internationale arbejde?

Jeg glæder mig meget til at knytte gode relationer til kolleger rundt omkring i både CCBE- og IBA-regi og i fællesskab arbejde for varetagelse af advokatstandens interesser og den samfundsmæssige vigtighed af eksempelvis vores uafhængighed. Herudover glæder jeg mig meget til at få et tæt samarbejde med vores nordiske kolleger, som vi i høj grad deler tilgang til arbejdet med. Jeg synes, det er helt afgørende, at vi skaber synlighed om det vigtige arbejde, der foregår i kollegialt regi, og det glæder jeg mig også meget til at medvirke til.

Morten Lau Smith

Partner i Novi Attorneys, speciale i erhvervsret og selskabsret

Advokat Morten Lau Smith

Hvad finder du spændende ved at deltage i det internationale udvalg?

Verden er i en brydningstid, hvor alt bliver testet, også de byggesten, som udgør hele fundamentet for den vestlige verdens selvforståelse – det gælder også på advokaternes område – og vi skal skærpe viljen og evnen til at imødegå det voksende pres på advokaten som institution og garant for rettigheder, der er fundamentale for et retssamfund. Advokaterne skal tale sammen på tværs af landegrænser for at optimere indsatsen med udfordringerne.

Hvad har du med af international erfaring?

Jeg var allerede på studiet interesseret i det internationale og færdiggjorde min cand.jur. i København med en LL.M. i bagagen fra Southampton University, England, hvor jeg boede i det sidste år af mine studier. Jeg boede sidenhen med min familie et par år i Bruxelles, hvor jeg som nybagt partner ledte et kontor, man havde etableret dér i det firma, jeg dengang var i. Efter hjemflytning deltog jeg i firmaets internationale udvalg, hvor en del af indsatsen bestod i at passe og etablere internationale kontakter i branchen.

Hvad glæder du dig mest til i det kollegiale/internationale arbejde?

Det er altid vældig inspirerende at høre om de udenlandske kollegers arbejde og udfordringer, så jeg glæder mig til mange spændende samtaler. Og så glæder jeg mig til forhåbentlig at blive bekræftet i, at hvis vi tager en tørn i fællesskab, så kan vi få noget vigtigt ud af det til glæde også for dem, som har særlig brug for adgang til advokatens hjælp.