Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokatrådet indfører årlig tilsynserklæring

Der er nye måder at indsende erklæringer på - det vedrører tilsynserklæring, klientkontoerklæring og erklæring om obligatorisk efteruddannelse.

 

Advokatrådet har besluttet at ændre på den måde, advokater og advokatselskaber indgiver oplysninger til brug for tilsynet – herunder klientkontoforhold.

Der vil nu være tre løbende erklæringer til Advokatrådet:

  • Den årlige klientkontoerklæring. Erklæringen skal indgives af advokater og advokatselskaber, der var aktive pr. 31. december. Den omhandler kun klientkontoforhold. Fristen for erklæringen er den 31. marts.
  • En årlig tilsynserklæring. Erklæringen skal indgives af aktive advokater og omhandler forsikringsforhold og oplysning om ejerandele i andre virksomheder (flyttet fra klientkontoerklæringen) samt oplysning om advokatens sagstyper (forbrugersager og sager omfattet af hvidvaskloven). Fristen for erklæringen er den 31. marts.
  • Erklæring om obligatorisk efteruddannelse. Erklæringen skal afgives af advokater og advokatfuldmægtige, når deres individuelle treårsperiode er udløbet.

Baggrunden for ændringen er, at Advokatrådet har vurderet, at det er nødvendigt at indhente yderligere oplysninger fra advokaterne for bedre at kunne tilrettelægge og gennemføre et risikobaseret tilsyn.

Sekretariatet udsender information om indsendelse af klientkonto- og tilsynserklæringen i januar. Først udsendes information om klientkontoerklæringen og senere om tilsynserklæringen.