Retten i Aalborg har taget initiativ til at samle nye fuldmægtige og advokater for blandt andet at tale om samarbejde, tonen i retssalen og muligheden for at skabe et netværk.
Hvordan opfører advokaten sig i retten? Hvordan er tonen? Og hvordan foregår retssagsprøven?
Spørgelysten var stor, da retspræsident Christian Lundblad, i november havde inviteret 12 nye advokatfuldmægtige til aftenmøde i Retten i Aalborg sammen med kredsformanden, Casper Nørgaard og advokat Finn Bødstrup.
Det er første gang, Retten i Aalborg har inviteret til den type møde, og Christian Lundblad har taget initiativet, da mange fuldmægtige i byen ikke kender hinanden.
- Da jeg selv i sin tid var fuldmægtig, kendte vi hinanden fra fuldmægtigkurserne. Det gør man ikke på samme måde i dag, selvom Aalborg er en relativ lille by. Derfor synes jeg, at der er et behov for at samle de unge og fortælle om de tiltag, her er – ja, benytte lejligheden til at give dem glæde og stolthed ved jobbet fra starten, siger Christian Lundblad.
Samtalen drejede sig hurtigt om det praktiske retsarbejde
- Vi talte meget om, hvordan man opfører sig i retten. Og her kan man jo starte med at læse Advokatsamfundets folder Den Gode Proces, for så fungerer det hele meget nemmere bagefter. Vi talte om tonen i retten, for det er nemt at skrive eller sige de hårde ting, og lige i det øjeblik føler man sig måske som en superhelt. Men det varer kun til det tidspunkt, hvor du møder din modpart igen. Så budskabet var blandt andet, at det er vigtigt at tale ordentligt til hinanden, så man altid kan se hinanden i øjnene senere, og hvis man er utilfreds med modpartens advokat, så tag en kollegial snak i stedet for at sende en klage til Advokatnævnet, siger Christian Lundblad, der også satte netværk på dagsordenen.
- Når du kommer her i retten som ny fuldmægtig, så er du lidt tilbageholdende og måske genert. Alligevel skal du gå ind i advokatlokalerne og blande dig med de garvede advokater, for arbejdet i retten sker jo i samspil med andre advokater, og derfor er det vigtigt at blive en del af miljøet – også for at lære af de kolleger, som har mange års erfaring.
- Budskabet var i det hele taget: Brug os i retten. Når du som fuldmægtig har mødt i retten, kan du altid bagefter spørge dommeren, hvordan din præstation var – hvad der gik godt, og hvor der er plads til forbedring. Hvis vi er gode til at tale sammen på tværs af faggrupper, så får alle også lyst til at komme her i retten.
Retten i Aalborg planlægger at fortsætte med årlige møder.