Spring hovednavigationen over
Tilbage

Kvindernes internationale kampdag: Vejen skal banes for unge kvinder

Fredag den 8. marts var det kvindernes internationale kamp, hvilket IBA havde valgt at markere ved for anden gang at afholde IBA Women's Day, hvor kvindelige partnere og advokater fra 30 juridistiktioner deltog. Hovedpunktet på dagsordenen var at sørge for, at yngre generationer af kvinder får nemmere ved at komme til orde.

Der sidder måske en enkelt læser eller to og tænker, at kvindernes Internationale Kampdag hører mere hjemme på 1970’ernes Thy-lejre, men det er ikke tilfældet, hvis man spørger Lise Lotte Hjerrild, som er advokat og partner i Horten og derudover formand for Women Lawyers’ Committee i IBA og en del af IBAs øverste ledelse.

”Vi tror måske nok, at der er ligestilling i år 2023, men det er der altså ikke. Tænk lige på tallet 2154. Det er ikke det antal debiterbare timer pr. medarbejder, som mange chefer drømmer om. Det er tværtimod det årstal, hvor vi tidligst internationalt set vil opnå lighed mellem kønnene ifølge The World Economic Forum. Det er altså om 132 år. Og før vi begynder at pudse glorien herhjemme, så er det værd at nævne, at Danmark ikke rykker frem på ligestillingsområdet, men tværtimod tilbage, og Danmark er således faldet fra en 8. plads i 2006 til en 23. plads i 2023, hvor vi blandt andet ligger efter lande som Albanien, Namibia, Nicaragua og Filippinerne, i det globale Gender Gap-indeks,” siger hun.

IBA Women's Day 2024 foregik igen i år i tæt samarbejde med IBA Women Lawyers' Committee, og præsident Almudena Arpón de Mendívil opsummerede i sin åbningstale, at de fremmødte kvinder – uanset alder, race, nationalitet og status - delte en fælles vision omkring deres forståelse for loven og for retssikkerheden. Hun understregede også vigtigheden af at arbejde hårdere for, at kvindelige unge advokater skal have muligheden for at komme ind i ledelserne i advokatvirksomhederne..

Derfor inkluderede dette års arrangement den ekstra krølle, at de deltagende kvindelige partnere alle hver især skulle invitere et ungt kvindeligt talent, som derved ville få muligheden for at udvide sit nationale, men på sigt også internationale netværk.

Præsiden Arpón de Mendevil præsenterede på årets arrangement IBAs 10 anbefalinger til kvindelige advokater og til advokatvirksomheder, der ønsker at arbejde mere målrettet med at forbedre kønsbalancen og diversiteten i faget.

Læs mere om arrangementet og baggrunden her