Spring hovednavigationen over
Tilbage

”Det er vigtigt for mig, at der er diversitet i Advokatrådet”

Mød et af Advokatrådets nye medlemmer, advokat Linda Hebo Lange.

Hvorfor har du valgt at gå ind i Advokatrådet?

Jeg mener, at det kollegiale arbejde, uanset om det er i rådet, nævnet eller kredsene, er ekstremt vigtigt, for det er væsentligt, at vi alle bidrager og løfter i flok. Jeg er et menneske, der gennem hele livet har engageret mig i samfundet omkring mig og deltaget i frivilligt arbejde, så det falder mig naturligt at arbejde for og med det kollegiale.

Linda Hebo Lange

Advokat (H) og indehaver af Hebo Lange Advokater, Linda Hebo Lange, arbejder primært med erstatningsret, familie- og arveret samt strafferet

Hvilke forventninger har du?

Jeg har meget store forventninger, for jeg ser ind i et råd af ekstremt dygtige advokater, der kommer fra alle steder i branchen og brænder for at gøre en forskel. Det er umuligt ikke at blive inspireret, når man er i selskab med mennesker, der gerne vil gøre en forskel, og jeg glæder mig til samarbejdet.

For mig er det vigtigt, at der er diversitet i Advokatrådet. Jeg kommer som kvinde og indehaver af et lille firma fra en provinsby, og det betyder meget, at sådan en som mig også er repræsenteret og har en stemme.

Hvad vil du sætte fokus på i dit rådsarbejde?

Det er måske fortærsket, men retssikkerheden har aldrig været så ramt, som jeg mener, at den er i øjeblikket. Lige fra forhastet lovgivning til øgede ventetider ved domstolene, alt for lange varetægtsfængslinger, og at alle desværre ikke har den samme adgang til retspleje og retshjælp. Der skal fortsat holdes et lige så stort fokus på retssikkerheden og lægges et ligeså stort pres på omverdenen, som Rådet hidtil har gjort.

Jeg har også store forventninger til det nedsatte diversitetsprojekt, der har fokus på, hvordan man fastholder talentfulde kvinder i branchen og øger koncentration af kvinder i toppen af branchen.

Omdømme betyder også meget for mig. Jeg har virket som advokat i Advokatnævnet i 6 år og har derfor oplevet de af vores kollegaer, som ikke lever op til kravene for god advokatskik. Derfor kan vi aldrig arbejde nok for at værne om vort omdømme, integritet og uafhængighed som advokater.

Har du en særlig mærkesag?

Strafferetten er et af de områder, der ligger mig nærmest. Netop det område er rigtigt hårdt ramt af de problemstillinger, der opstår ved manglende retssikkerhed; både i forhold til de lange ventetider ved domstolene, og den lidt for liberale brug af varetægtsfængsling.

Vi skal sikre en ordentligt og retfærdig retssagsbehandling for alle fra sigtede til tiltalte og ofre.



Linda Hebo Lange

Advokat (H) Linda Hebo Lange er ejer af Hebo Lange Advokater