Spring hovednavigationen over
Tilbage

Kickoff-arrangement: Agenda Earth - en ny fælles dagsorden i byggeriet

Kom til kickoff-arrangement for Agenda Earth den 22. februar. Agenda Earth kobler arkitekter og advokaters kompetencer for blandt andet at se på de benspænd i lovgivning og kulturelle praksisser, som spænder ben for nye løsninger i byggeriet eller det byggede miljø til gavn for klimaet.

Agenda Earth

Klimaforandringer, biodiversitetskrise, ressourceknaphed og stigende vandstande udfordrer vores grundlæggende opfattelse af natur og kultur, ansvar og retfærdighed. Og det kalder på konkrete løsninger på, hvordan vi genopretter klodens naturlige balancer og sikrer, at vi fremadrettet kan leve og bo på Jorden i sameksistens med naturens andre arter.

Mange arkitekter er sammen med både traditionelle og nye aktører i byggebranchen i fuld gang med at eksperimentere med nye materialer, tilgange og løsninger – herunder genanvendelse og transformation. Men meget i lovgivningen, såvel som gængse kulturelle praksisser og anskuelser i byggeriet, spænder ben for, at løsningerne kan realiseres – eller overhovedet kommer på tegnebrættet. Det gælder alt fra bygningsreglement og planlov til ansvar, finansiering og forsikring og vores forståelse af skønhed og æstetik.

I udviklingsprojektet Agenda Earth kobler vi derfor arkitekt- og advokatstandens kompetencer, med input fra en lang række andre faggrupper, der arbejder ind i det byggede miljø. Sammen undersøger vi, hvordan vi kan realisere drømmen om det gode, bæredygtige liv – både ved at sætte konkrete billeder på, hvordan fremtidens byggerier og landskaber kan se ud og ved at skubbe til de lovgivningsmæssige rammer, som skal gøre det muligt.

Agenda Earth er initieret og støttet af Dreyers Fond. Projektet gennemføres af Arkitektforeningen i samarbejde med Advokatsamfundet og Dreyers Fond. Det er delt op i de tre spor: NATUR, TRANSFORMATION og MATERIALER.

Vær med, når vi præsenterer de tre spor og sammen med arkitekter, jurister, forfattere m.fl. sætter fokus på klodens tilstand, og hvad der skal til for at skabe et grønt paradigmeskift i det byggede miljø.

Arrangementet, som finder sted 22. februar fra 13-16.30, er gratis at deltage i. Tilmeldingsfristen er 16. februar.

Du kan tilmelde dig via Arkitektforeningens hjemmeside her.

Program

Adresse: Valencia, Vesterbrogade 32, 1620 København V

12:30

Ankomst og en kop kaffe/te

13:00

Velkomst med overordnet introduktion til Agenda Earth v. direktør i Arkitektforeningen Lars Autrup

Præsentation af temaer og aktiviteter indenfor de tre spor NATUR, TRANSFORMATION og MATERIALER v. centrale bidragsydere Boris Brorman Jensen (NATUR), MAA og ph.d. i urbanisme, Marianne Krogh (TRANSFORMATION), kunsthistoriker og ph.d. fra Arkitektskolen Aarhus, og Sidsel Gelting Hodge (MATERIALER), fagkonsulent i Arkitektforeningen

Et grønt paradigmeskifte: 9 trin til en klode i balance v. Jens-André Herbener, cand. mag., mag.art. og forfatter af bogen “Økokrati”

Fred med Jorden. Hvad kan vi lære af det økofeministiske perspektiv på omsorgsarbejde og samarbejde v. Anne Pind, MAA og ph.d. ved det Kgl. Akademi

Det ulovlige hus: Tegnestuen Arcgencys færd mod det planetære bygningsreglement og de konkrete juridiske benspænd de møder

Pause

14:50

Er (ny) lovgivning afgørende for byggeriets grønne omstilling? v. Helle Tegner Anker, Cand.jur., ph.d. og professor ved KU

Paneldebat om kulturelle og juridiske benspænd for de nødvendige forandringer med bl.a.

Andrew Hjuler Crichton, generalsekretær i Advokatsamfundet
Eva Ravnborg, Country Market Director Denmark, partner, Henning Larsen
Olmo Ahlmann, Founding Partner hos OS Arkitekter
Sofie Yde, Fagansvarlig for planlægning og proces, Schønherr
Debat og indspark fra salen

Farveldrink og netværk

16.30

Tak for i dag

Dagen modereres af Carsten Ortmann, vært på DR-programmet Supertanker