Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokatsamfundets Fond hædrer stor frivillig indsats med pris

Advokat Anne Birgitte Gammeljord får Advokatsamfundets Fonds hæderspris for sin mangeårige store indsats inden for hvidvaskbekæmpelse og det kollegiale arbejde internationalt, som stadig er en fast del af hendes hverdag.

Martin Lavesen. Anne Birgitte Gammeljord

Martin Lavesen overrækker Anne Birgitte Gammeljord Advokatsamfundets Fonds hæderspris.

Advokatsamfundets Fond giver i år hædersprisen til advokat Anne Birgitte Gammeljord, som i mere end 20 år har ydet et enormt kollegialt bidrag både i Danmark og internationalt. Anne Birgitte Gammeljord var blandt andet den første kvindelige præsident i den europæiske sammenslutning af advokatsamfund CCBE og har i mange år været engageret i bekæmpelse af hvidvask gennem CCBE’s hvidvaskkomité.

Advokatrådets formand, Martin Lavesen, overrakte torsdag aften hædersprisen på vegne af Advokatsamfundets Fond ved et større arrangement på Hotel Koldingfjord. Her mødtes repræsentanter fra advokatkredsene samt advokater fra Advokatnævnet og Advokatrådet og var med til at hylde prismodtageren.

”Anne Birgitte Gammeljord yder en helt unik indsats for advokatstanden og har gjort det igennem flere årtier. Hun er bannerfører for det kollegiale og internationale arbejde. Hun er en kæmpe kapacitet inden for bekæmpelse af hvidvask og har spillet en væsentlig rolle i forhold til hele hvidvask-regelsættet i EU gennem sit virke i CCBE,” siger Martin Lavesen, som ud over at være formand for Advokatrådet også er formand for Advokatsamfundets Fond.

Anne Birgitte Gammeljord var formand for CCBE’s hvidvaskkomité fra 2010-2015 og er i dag fortsat et af komitéens medlemmer. Hun er desuden første vicepræsident i organisationen European Law Institute (ELI), som blandt andet beskæftiger sig med forskning og at give anbefalinger knyttet til den juridiske udvikling i Europa. Derudover er hun medlem af Advokatrådets internationale udvalg. Hun har også tidligere været en del af både Advokatnævnet og Advokatrådet.

”Det er for mig stort at modtage hædersprisen fra Advokatsamfundets Fond. Jeg har været så privilegeret, at jeg siden 2003 har fået lov til at deltage i det internationale arbejde igennem CCBE og siden 2012 også i regi af ELI. Der gøres i disse internationale organisationer et kæmpestort arbejde for retssamfundet, som advokater er en meget vigtig del af. Arbejdet er væsentligt for at sikre det fremadrettede faglige fundament for de advokater, som virker i Danmark, fordi en større og større del af vores nationale lovgivning udspringer fra EU,” siger Anne Birgitte Gammeljord.

Ud over selve hæderen fulgte et kunstværk med hædersprisen. Anne Birgitte Gammeljord fik et originallitografi af den danske billedkunstner Cathrine Raben Davidsen.

Hædersprisen

Advokatsamfundets Fonds hæderspris gives til en eller flere personer, som lever op til et eller flere af fondens tre overordnede formål. De tre formål er:

  • At styrke advokaters uafhængighed, selvstændighed og faglige kompetencer.
  • At fremme advokaters positive relationer til samfundet.
  • At varetage undervisnings- og oplysningsvirksomhed, som styrker retssikkerheden og retsvidenskaben.