Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokater og arkitekter skal drøfte jura og etik i ny samtalerække

Advokater, arkitekter og eksperter skal over fem samtaler i regi af Agenda Earth debattere de etiske og juridiske udfordringer samt dilemmaer, der former fremtidens arkitektur. Den første samtale finder sted den 20. november.

Agenda Earth-arrangement

Nanna Kley, Andrew Hjuler Crichton, Tobias Zacho og Kristine Leth Juul deltager i det første arrangement i samtalerækken.

Hvad kan advokatstanden lære arkitekter, når det handler om at formidle deres faglighed? Det er et af de centrale spørgsmål, der vil blive taget op ved det første arrangement i samtalerækken “Arkitektens etiske dilemmaer”, der løber af stablen den 20.november.

Arrangementet er det første ud af fem i samtalerækken, som strækker sig fra november 2024 til maj 2025. I samtalerækken vil blandt andre Claus Barett Christiansen, partner i Bech-Bruun og bestyrelsesformand i Dreyers Fond, Line Berg Madsen, advokat og partner i Kromann Reumert, Anne Birgitte Gammeljord, advokat og partner i Rovsing og Gammeljord, og Rasmus Thingholm, formand for Djøf Advokat, deltage som panelister.

Samtalerne gennemføres som en del af Agenda Earth, et større initiativ, der samler arkitektfaglige og juridiske kompetencer for at skabe ny viden, udfordre både kulturelle og lovgivningsmæssige barrierer samt udvikle nye løsninger og visioner for, hvordan det byggede miljø effektivt kan bidrage til den grønne omstilling af samfundet. Initiativet er initieret og støttet af Dreyers Fond og videreudvikles og drives i samarbejde med Arkitektforeningen og Advokatsamfundet.

I panelet til det første arrangement kan du møde Andrew Hjuler Crichton, generalsekretær i Advokatsamfundet og medlem af styregruppen for Agenda Earth, Kristine Leth Juul, rektor ved Arkitektskolen Aarhus, Tobias Zacho, politisk direktør i Arkitektforeningen, og Nanna Kley, arkitekt i MMA og partner i Verna.

Under hovedtemaet “Hvad bidrager arkitekten med i fremtidens samfund?” vil panelet diskutere, hvad der skal til for at sikre arkitektens relevans i en tid, hvor bæredygtighed og etiske hensyn får stadig større betydning. Der vil blandt andet blive talt om, hvordan arkitekter kan blive bedre til at definere og kommunikere deres værdi – både internt i faget og i forhold til samfundet.

Samtalerækken vil dykke ned i arkitektens rolle, etiske overvejelser og fagets fremtid. Til hver samtale er advokatstanden repræsenteret for at dele erfaringer og sætte de etiske dilemmaer, som arkitekter står overfor, i et bredere perspektiv og forklare, hvordan lovgivningsmæssige rammer påvirker arkitekternes praksis.

Alle samtaler vil efterfølgende blive gjort tilgængelige som podcasts og artikler.

Program: ”Arkitektens etiske dilemmaer”

Samtalerækken kommer til live gennem fem samtaler og strækker sig fra november 2024 til maj 2025. 

1. Hvad bidrager arkitekten med i fremtidens samfund?

Dato 20. november 2024, kl.16:30-18 i Arkitektforeningen. Panelet består af Andrew Hjuler Crichton, generalsekretær i Advokatsamfundet, Kristine Leth Juul, rektor ved Arkitektskolen Aarhus, Tobias Zacho, politisk direktør i Arkitektforeningen, og Nanna Kley, arkitekt i MMA og partner i Verna.

Læs mere og tilmeld dig her

2. Balancen mellem principper og forretning

Dato: 22. januar 2025, kl.16:30-18 i Arkitektforeningen. Panelet består af Claus Barrett Christiansen, partner i Bech-Bruun og bestyrelsesformand i Dreyers Fond, Søren Nielsen, partner i Vandkunsten, og Gyrite Saltorp, adm. direktør i Bauherr.

Læs mere og tilmeld dig her

3. Arkitekters ansvar i det globale syd

Dato: 19. februar 2025, kl.16:30-18 i Arkitektforeningen. Panelet består af Line Berg Madsen, advokat og partner i Kromann Reumert, Signe Kongebro, direktør i HLA, Anton Ryslinge, CEO for Arkitekter uden Grænser, og Christine Bjerke, arkitekt i MAA og ph.d.

Læs mere og tilmeld dig her

4. Er der en fremtid for de små tegnestuer?

Dato: 30. april 2025, kl. 16:30-18 i Arkitektforeningen. Panelet består af Anne Birgitte Gammeljord, advokat og partner i Rovsing & Gammeljord, Alexander Søndergaard, underdirektør for politik og analyse i SMV Danmark, Rosa Lund, arkitekt i MAA og faglig leder i Sted, og Elena Astrid Rojas, arkitekt i MAA og partner i Vandkunsten.

Læs mere og tilmeld dig her

5. Møder tegnestuerne de unge generationers krav?

Dato: 21. maj 2025, kl. 16:30-18 i Arkitektforeningen. Panelet består af Rasmus Thingholm, formand for Djøf Advokat, Lene Dammand Lund, rektor ved Det Kongelige Akademi, Uffe Elbæk, forfatter, iværksætter og forhenværende folketingsmedlem, og Stephan Gustin, ejer af Gustin Landskab.

Læs mere og tilmeld dig her