Spring hovednavigationen over
Tilbage

Kampdag bliver også til mærkedag for kvindelige advokater

IBA lancerer IBA Women’s Day, som hvert år skal markeres på kvindernes internationale kampdag. Formålet med mærkedagen er både at sætte fokus på kvindelige rollemodeller i advokatfaget og udfordringer med ligestilling af køn.

For første gang markerede International Bar Association (IBA) onsdag kvindernes internationale kampdag med fejring af IBA Women’s Day, som skal være en fast årlig begivenhed.

”Det er vigtigt, at vi bliver ved med at arbejde for at fremme ligestilling i vores branche. IBA Women’s Day skal tjene som en påmindelse om, at vi skal fortsætte dette arbejde samtidig med, at vi fremhæver blot et uddrag af advokatstandens kvindelige rollemodeller. Uden rollemodeller, der kan inspirere unge kvindelige talenter, får vi aldrig gjort op med den nuværende underrepræsentation af kvinder på ledelses- og partnerniveau,” siger Lise Lotte Hjerrild, partner i Horten og formand for IBA’s komité for kvindelige advokater.

I Danmark blev IBA Women’s Day markeret hos Horten, hvor Lise Lotte Hjerrild var vært for en række kvindelige partnere til et arrangement, som blev skudt i gang med en virtuel seance. Her bød IBA’s præsident, Almudena Arpón de Mendívil Aldama, velkommen og italesatte vigtigheden af diversitet, ligestilling og mentorskab. Omkring 30 lande kloden rundt deltog i det virtuelle kickoff, fra Australien over Europa til Sydamerika og USA.

IBA Women

IBA Women's Day blev markeret hos Horten, hvor Lise Lotte Hjerrild (nummer to fra venstre) var vært.

Ligestilling mellem køn er et fokusområde for IBA i disse år. På kvindernes internationale kampdag i 2021 igangsatte IBA et langvarigt projekt med titlen 50/50 by 2030, som gransker de grundlæggende årsager til fraværet af kvinder i de øverste ledelseslag blandt andet på advokatkontorer og i retsvæsenet.

Ligestilling er også en af IBA-præsidentens topprioriteter i hendes valgperiode, der dækker 2023 og 2024. Hun er stolt af at lancere IBA Women’s Day.

”Denne første fejring sigter efter at give synlighed til kvinder, der har opnået succes i deres karriere i den juridiske sektor over hele verden, hvilket demonstrerer, at succes er opnåelig,” siger Almudena Arpón de Mendívil Aldama i forbindelse med lanceringen af dagen.