Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokatrådets tilsynsrapport for 2022 er oversendt til Justitsministeriet

Advokatsamfundet afrapporterer årligt om sit tilsyn til Justitsministeriet, og rapporten er netop oversendt til Justitsministeriet.

Siden lovændringer i 2019 har tilsynet været tilrettelagt som et såkaldt risikobaseret tilsyn. Det betyder, at advokater inddeles i tre forskellige risikogrupper: høj, mellem og lav.

Advokatrådets tilsyn har i 2022 været fokuseret på gennemførelse af tilsyn med de advokater og advokatvirksomheder, der befinder sig i høj risikogruppe. Der er endvidere anvendt en del ressourcer på at indhente tilsyn, som blev udskudt fra 2021 som følge af covid-19.

Der har i 2022 ligeledes været anvendt ressourcer på videreudvikling af det risikobaserede tilsyn med henblik på i endnu højere grad at fokusere ressourcerne på advokater og advokatfirmaer i høj risikogruppe. Dette er blandt andet sket ved anvendelse af flere underliggende data. Der blev således allerede i den årlige tilsynserklæring for 2021 indhentet en række yderligere oplysninger om advokaters sager omfattet af hvidvaskloven. Det omfatter for eksempel, om klienten er politisk eksponeret person, om der er gennemført skærpet kundekendskabsprocedure, eller om der er foretaget underretning i sagen.

Der blev i 2022 gennemført tilsyn med 583 advokater og 102 advokatvirksomheder, og Advokatrådet forventer fortsat at nå målsætningen for høj risikogruppe, der udløber den 30. juni 2023.

Læs hele tilsynsrapporten her.