Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokat bag ukrainsk støttearrangement på Det Kongelige Teater

Advokat Philip Maury har sammen med den ukrainske ambassadør i Danmark arrangeret en ukrainsk aften på Det Kongelige Teater den 23.-24. maj med ballet, opera, børnedans mm. Indtægterne fra billetsalget går ubeskåret til præsidentfrue Jelena Zelenskajas fond, der arbejder for ukrainske børn.

Den danske advokat Philip Maury har taget et bemærkelsesværdigt initiativ, hvor Ukrainsk-kultur og Det Kongelige Teater er i spil for at støtte krigens ofre i Ukraine. Nærmere bestemt har han sammen med ambassadør Mykhailo Vydoinyk stablet to forestillingsdage på benene på Det Kongelige Teater den 23.-24. maj. Indtægterne går til præsidentfrue Jelena Zelenskajas fond for Ukraines fremtid, der støtter børn i Ukraine.

”I krigens uhyggelige skygge er det ofte let at overse kunstens styrke. Alligevel er det svært at forestille sig et samfund, som ikke kan udtrykke dets kultur uden at dets kunsterne giver den vinger. Derfor tager vi dette skridt for at vise, at til trods for, at Rusland raner kulturelle effekter, begår gravrøverier m.v., så kæmper ukrainsk kultur stadig og indædt fra dets eksil,” siger Philip Maury.

I løbet af de to dage kan man, som programmet siger: ”Kom(me) og kæmp(e) med kunstnerne, og se hvad ukrainerne ofrer deres liv for også at bevare.”

Det indebærer blandt andet optræden fra den ukrainske eksilballet, United Ukranian Ballet, børne-danseensemblet Viskogo og musik fra det Statspræsidentielle Ukrainske Symfoniorkester, der gæster Danmark netop i anledningen af ”Ukrainsk Aften” på Gl. Scene.

Programmet for de to aftener og billetter hertil kan findes på Det Kongelige Teaters hjemmeside