Spring hovednavigationen over
Tilbage

Samarbejdsaftale indgået mellem CCBE og Europarådet

Den 18. juni 2021 underskrev CCBE’s præsident, Margarete von Galen, og Europarådets generalsekretær, Marija Pejčinović Burić, en samarbejdsaftale, som skal styrke det fremtidige samarbejde mellem Europarådet og CCBE (sammenslutningen af europæiske advokatsamfund).

Samarbejdsaftalen sætter rammerne for det fælles arbejde, der har til formål at fremme retssikkerheden ved at støtte og styrke advokaters uafhængighed, så advokater blandt andet frit kan udøve deres profession, yde effektiv rådgivning af høj kvalitet og assistere samt repræsentere deres klienter.

”Både CCBE og Europarådet arbejder for beskyttelsen af retssikkerhed og menneskerettigheder, og det er oplagt at udveksle viden og erfaringer. Advokatsamfundet er derfor glade for, at CCBE er lykkedes med at indgå en samarbejdsaftale med Europarådet. Den har været undervejs længe, og den understreger den gode relation, som CCBE har til Europarådet og åbner også op for at intensivere det yderligere. Aktuelt er advokatkonventionen - der her i efteråret 2021 forhåbentlig rykker tættere på at blive en realitet - et område der samarbejdes tæt omkring. Forholdet til Europarådet er helt essentielt i den forbindelse, og aftalen kunne ikke være blevet indgået på et bedre tidspunkt,” siger chefkonsulent og Head of International Relations, Ida Søholm, fra Advokatsamfundet.

Underskriftceremonien fandt sted i Strasbourg.

Du kan læse mere her.