Spring hovednavigationen over
Tilbage

Online-event: Digitaliseringens påvirkning af EU's retssystemer

Hvordan påvirker digitaliseringen retssystemerne i EU. Det er agendaen til en online-event 12. oktober arrangeret af EU-kommissionen, hvor kommissæren for retlige anliggender præsenterer tre nye initiativer og drøfter digitale retslige erfaringer.

Europa-kommissionen afholder 12. oktober en online-event med fokus på digitale retlige anliggender og -erfaringer i EU. Her vil bl.a. kommissionens næstformand, kommissæren for retlige anliggender i EU og formanden for EU-parlamentets retsudvalg tale og drøfte, om hvilke digitale erfaringer, man har på tværs af EU's retssystemer.

Desuden vil kommissær for retlige anliggender Didier Reynders præsentere de tre centrale EU-initiativer, der er omfattet af "pakken om digitalt retligt samarbejde", som efter planen vil blive fremlagt i slutningen af 2021, og som har til formål at digitalisere de eksisterende kanaler for grænseoverskridende retssager og retligt samarbejde, hvilket gør dem mere effektive og modstandsdygtige over for fremtidige overraskelser.
Endelig vil den nye version af den europæiske e-justice-portal (https://e-justice.europa.eu) blive lanceret under arrangementet. Portalen indeholder information om de forskellige retssystemer og giver borgere, virksomheder og advokater bedre adgang og overblik over retsvæsenet i forskellige EU-lande
Læs mere og find tilmelding til eventet her:

https://digital-justice-ministerial-forum-2021.b2match.io/agenda