Advokat Johnnie Schmidt, Nordic Leisure Travel Group. Medlem af Advokatrådet fra 2015 til 2021.

Hvad har været din mærkesag?
Jeg har ikke været drevet af en bestemt sag. De drøftelser vi har om retssikkerhed på forskellige områder har været overliggeren for det hele. Der er kontinuerligt interessante spørgsmål til diskussion. Jeg håber, at det kommende råd vil have mod på at blande sig i den offentlige debat, for jeg er overbevist om, at vi har meget at byde ind med. I spørgsmål om retssikkerhed kan jeg ikke se, at der er andre organisationer, der skulle være bedre til at kigge lovgiver og myndighederne i kortene.
Som formand for Uddannelsesudvalget i størstedelen af min tid i rådet har et særligt tema for mig været efteruddannelse, som jeg har brugt meget tid på i perioder. Vi har kigget på, om vi kan revidere regelsættet for efteruddannelsen, så den bliver endnu mere relevant og tidssvarende. Vi skal sikre, at standen følger med. Der er blandt andet formkrav i det nuværende regelsæt, som godt kan forbedres. Og så ser vi gerne, at advokatetik bliver en obligatorisk del af efteruddannelsen, så alle løbende bliver opdateret på det område. Med stor hjælp fra sekretariatet, har vi i udvalget fået lavet et forslag til revision, som er blevet godkendt i rådet. Nu skal det videre til Justitsministeriet, som forhåbentlig vil være positivt indstillet på en revision. Det bliver spændende at følge, om vi kommer i mål.
Hvad har gjort særlig indtryk?
Jeg har to gange været med rådet til Folkemødet på Bornholm, og det har været utroligt godt socialt, og særligt Folkedomstolen har været interessant. Folkedomstolen er kort fortalt en kondenseret udgave af en retssag typisk baseret på en virkelig sag, der har givet anledning til offentlig debat, hvor juryen udgøres af politikere fra Christiansborg og med helt almindelige borgere som publikum. Begge gange jeg har deltaget, var der nærmest 50/50 splittelse både blandt politikere og publikum, når det kom til skyldsspørgsmålet og jeg håber, at sådanne initiativer kan være medvirkende til at give flere en forståelse for, at det ikke altid er entydigt, hvad der er det rigtige resultat.