Spring hovednavigationen over
Tilbage

Ny arbejdsgruppe skal se på erhvervsjuristers adgang til advokattitlen

Advokatrådet nedsætter en ny arbejdsgruppe, som skal undersøge, om jurister med cand.merc.jur.-baggrund skal have bedre muligheder for at blive advokater. Baggrunden for at tage emnet op nu er blandt andet den nye uddannelsesreform med større erhvervsfokus.

Bør det være nemmere for erhvervsjurister at opnå en advokatbeskikkelse? Det spørgsmål skal en ny arbejdsgruppe stille skarpt på. Advokatsamfundet har inviteret repræsentanter fra Danske Advokater, Djøf Advokat, Dommerforeningen, Dommerfuldmægtigforeningen og Landsforeningen af Forsvarsadvokater til at få en plads i arbejdsgruppen.

”Flere erhvervsjurister arbejder i dag side om side med advokatkollegaer og løser juridiske opgaver for klienter. Samtidig betyder den kommende uddannelsesreform en udvikling hen mod mere erhvervsorienterede og praktikorienterede jurauddannelser. Derfor mener vi, at det er relevant at se på, om erhvervsjurister bør have lettere adgang til advokattitlen. Helt grundlæggende er det dog vigtigt, at vi fastholder, at det kræver en dyb og bred juridisk forståelse at blive advokat,” siger Andrew Hjuler Crichton, generalsekretær i Advokatsamfundet.

Ud over at afdække, om vejen til at blive advokat bør gøres mere smidig, skal arbejdsgruppen diskutere, hvordan det i givet fald skal ske – om erhvervsjuristerne for eksempel skal integreres i Advokatsamfundets advokatuddannelse. Som reglerne er i dag, skal cand.merc.jur.-uddannede stort set starte forfra på jurauddannelsen, som fører til titlen cand.jur., hvis de ønsker at tage advokatuddannelsen og gennemføre et advokatfuldmægtigforløb for i sidste ende at opnå en advokatbeskikkelse.

Arbejdsgruppen er i sin spæde opstart, og derfor er kommissoriet – arbejdsgruppens bundne opgaver - endnu ikke fastlagt. Advokatrådet har i sammensætningen af arbejdsgruppen lagt vægt på at få aftagernes input, men i det videre arbejde kan det vise sig relevant også at inddrage andre aktører i arbejdet.