Spring hovednavigationen over
Tilbage

Mentorordning skal give mod på at starte op selv

Advokat Sophie Emilie Lindenstjerne er en af de mentees, der har meldt sig til Danske Advokaters mentorordning og fået værdifuld sparring om at starte op som selvstændig. Ordningen er gratis, og initiativtagerne efterlyser nu flere mentees, der kunne bruge faglig sparring fra erfarne advokater.

I oktober 2021 tog Sophie Emilie Lindenstjerne det store spring og stiftede sit eget selskab, Milaw Advokater. Nogle måneder senere trådte Sophie Emilie Lindenstjerne samtidig som en af de første unge advokater, ind i en nystartet mentorordning i Danske Advokater.

”Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville være selvstændig, så det har jeg bygget op til i mange år. Men der er en vis portion frygt forbundet med at tage springet.”

Da en veninde taggede hende i et LinkedIn opslag om mentorordningen, var hun derfor heller ikke i tvivl om, at hun havde lyst til at melde sig. Hendes virksomhed ligger i Herning, og beskæftiger sig primært med børne- og familieretlige sager.

”Det store spørgsmål for mig var – og er – hvordan får jeg min nystartede virksomhed til at blive en succes? Ud over at holde styr på det juridiske, så tumlede jeg med, hvordan man skaber en virksomhed. Hvordan får man klienter og sager ind, og hvordan opbygger man sig et netværk. Så derfor meldte jeg mig til mentor-ordningen, fordi jeg gerne ville tage imod al den støtte og sparring, jeg kunne få.”

Efter Sophie Emilie Lindenstjerne havde meldt sig, blev hun matchet med mentor Mads Rau-Kaufmann, adm. direktør hos Advodan. Han er ikke advokat, men har en kommerciel baggrund og tilgang – noget som Sophie Emilie Lindenstjerne havde behov for. Foreløbig har de to gennemført en enkelt sparring. Den har givet Sophie Emilie Lindenstjerne nogle gode konkrete værktøjer og hjemmeopgaver at gå i gang med.

”Mads spurgte meget ind til, hvem jeg var og hvad jeg gerne ville. Jeg fortalte, hvad jeg gik med af udfordringer, og sammen lagde vi os fast på nogle konkrete ting, jeg skulle gå i gang med. Jeg fik både tryktestet nogle af de ideer jeg havde, og så kom Mads med en anden vinkel på tingene. Det var et godt friskt pust til blandt andet at skabe netværk og se med andre øjne på, hvordan jeg kunne få nye klienter.

"Helt fra scratch"

Niels Christian Døcker, formand for Brancheudviklingsudvalget i Danske Advokater, er en af initiativtagerne til mentorordningen og samtidig en af de 12 mentorer, der stiller sin viden og erfaring til rådighed.

”Der er nogle stykker, som har prøvet at pakke papkassen med det nye skrivebord og den nye computer ud og starte helt fra scratch. Og så er vi andre mentorer som med hver vores profil kan bidrage med alle de erfaringer, vi nu har. For der er rigtig mange spørgsmål, både advokatfaglige og forretningsmæssige, forbundet med at springe ud som selvstændig, som man ikke får besvaret på jurastudiet, advokatuddannelsen eller andre steder. Dem, der står i den situation, vil vi gerne hjælpe,” fortæller Niels Christian Døcker om initiativet.

Ordningen er gratis, og den er både for advokater der overvejer at springe ud, men ikke har gjort det endnu, og for de advokater som lige er startet op. I mentorordningen aftaler mentees selv med mentorerne, hvad sparringen skal handle om og hvor ofte man skal mødes. Endnu er de 12 mentorer ikke overbebyrdede, og der er plads til flere mentees.

”Vi har selvfølgelig overvejet, at det kan være en barriere for nogle advokater at melde sig, hvis man sidder med de her drømme i et stort kontor, men er lidt nervøs for at kollegerne hører om det. Vi har naturligvis 100 pct. tavshedspligt, og har man modet, så man kan få noget sparring inden for mange områder,” fortæller Niels Christian Døcker.

For Sophie Emilie Lindenstjerne har mentorordningen foreløbig været en god oplevelse, og hun tror på, ordningen kan hjælpe hende videre som selvstændig.
”Det er hårdt arbejde, men også fedt, når det lykkes. Efter sparringen har jeg noget konkret at arbejde videre på, og så har vi aftalt, at næste session bliver i København på et senere tidspunkt, når der er behov for det, og jeg støder på nye udfordringer.”

Læs mere om mentorordningen på Danske Advokaters hjemmeside