Spring hovednavigationen over

Advokat Michael Kjær Lauritsen, Nielsen Nørager.

Michael Kjær Lauritsen

Hvorfor har du valgt at gå ind i Advokatrådet?

Fordi jeg ønsker at gøre en forskel for Advokatsamfundet. Jeg vil gerne engagere mig i det miljø, jeg færdes i til dagligt, og derfor var det også naturligt at søge indflydelse gennem Advokatrådet.  

Hvilke forventninger har du?

Forhåbentlig kan jeg være med til at videreføre de gode initiativer, som Advokatrådet allerede har igangsat. De seneste år har jo budt på en lang række udfordringer, som jeg synes Advokatrådet har håndteret forbilledligt, blandt andet i forhold til diskussionen om nedlukningen af retssale i forbindelse med Corona. I de her situationer er det vigtigt, at der er en klar stemme, som der bliver lyttet til, og jeg synes, at Advokatrådet har været Advokatsamfundets klare stemme i den debat. På det personlige plan forventer jeg at opnå endnu større kendskab til processerne i Advokatsamfundet og samspillet med det øvrige samfund.     

Har du en særlig mærkesag?

Først og fremmest vil jeg være med til at sikre, at der er en god opfattelse af advokatstanden, sådan at alle kan føle sig i trygge hænder, når de søger advokatbistand. En enkelt sag kan være meget skadelig for standen, og derfor vil jeg arbejde for, at tilsynet hele tiden er et skridt foran, sådan at eventuelle udfordringer bliver taget i opløbet. Der er kommet mere fokus på advokaters arbejde, og derfor må Advokatrådet også tilsvarende skærpe sit fokus.

Jeg kommer dog ikke uden om, at proces er mit hjertebarn, og lige nu er der blandt andet god grund til at holde et vågent øje med domstolenes kapacitet. Der er meget lang ventetid for eksempelvis den borger eller virksomhed, som har en sag, der skal for domstolene. Det kan være både opslidende og ødelæggende for den pågældende part samtidig med, at det er en forringelse af retssikkerheden.    

Michael Kjær Lauritsen, advokat (H) og partner hos Nielsen Nørager, speciale i retssags- og voldgiftsbehandling og certificeret voldgiftsdommer.