Spring hovednavigationen over
Tilbage

Rule of law-princippet er konstant under pres

Advokat Per Hemmer, Advokatfirmaet Bech-Bruun.

Advokat Per Hemmer

Hvorfor har du valgt at gå ind i Advokatrådet?

Jeg er i forvejen med i Advokatrådets internationale udvalg og er på den måde engageret i det kollegiale arbejde, hvilket har skærpet min interesse. Først og fremmest følger der en interessant faglig udfordring med ved at få en plads i Advokatrådet, og derudover er jeg et sted i min karriere, hvor jeg kan finde plads og tid til det kollegiale arbejde. Det er min klare holdning, at når man går ind i noget, må man også investere den tid, det kræver. 

Hvilke forventninger har du?

Jeg vil gerne være med til at synliggøre betydningen af en uafhængig advokatstand. Hele rule of law princippet er konstant under pres. Og så ser jeg frem til et godt kollegialt samarbejde med både de andre rådsmedlemmer og sekretariatet. Rådsmedlemmerne kommer fra hele landet med forskellig baggrund. Selv er jeg uddannet advokat fra et mindre kontor i Aarhus, men har en master fra USA og arbejder i dag på et stort kontor med en høj grad af specialisering, så jeg mener selv, at jeg har en bredde i min erfaring, som jeg kan trække på.

Har du en særlig mærkesag?

Det internationale arbejde interesserer mig rigtig meget, og jeg har særlig fokus på CCBE, hvor jeg allerede sidder i to komiteer – nemlig Human Rights og EU Lawyer. Det er især snitfladen imellem jura og politik, jeg finder spændende, og jeg tror, de fleste kan blive enige om, at det er et varmt emne for øjeblikket. Flere steder i Europa ser vi et stigende pres på retssystemerne og de basale frihedsrettigheder, og det er et område, som jeg tror, vil kræve endnu mere af vores opmærksomhed i fremtiden.

Per Hemmer, advokat og partner i Bech-Bruun, specialist i energiret.