Spring hovednavigationen over
Tilbage

Lokal advokatfuldmægtig: Satellitbyer er tæt knyttet til storbyen

Christian Pontoppidan har valgt en karriere som advokatfuldmægtig hos Advokathus Nord i Brønderslev, Aabybro og Nørresundby.

Advokatfuldmægtig Christian Pontoppidan

Advokatfuldmægtig Christian Pontoppidan

Hvorfor har du valgt at være advokatfuldmægtig uden for storbyen?

For et års tid siden blev jeg kontaktet af en ansat i Advokathus Nord, som spurgte, om jeg havde lyst til at blive advokatfuldmægtig. På daværende tidspunkt havde jeg arbejdet med tvangsanbringelsessager i Ankestyrelsen i knap fire år og var klar til nye udfordringer.

Det betyder ikke noget for mig, at to af advokatfirmaets tre kontorer er placeret uden for Aalborg – det varer kun 20 minutter at komme dertil med bil fra Aalborg centrum, hvor jeg bor. Jeg tror generelt, vi skal være påpasselige, når vi taler om yderkantsområder, for ofte er satellitbyerne tæt knyttet til storbyerne. I øjeblikket er der eksempelvis mange unge, der flytter til satellitbyerne rundt om Aalborg og pendler ind til byen for at arbejde.

Hvilke fordele ser du ved at være advokatfuldmægtig på et lokalt kontor?

De fleste advokatkontorer har vel størstedelen af deres kunder lige der, hvor kontoret er placeret. Som følge af det har vi et kendskab til de områder, vores kunder er i, og kan derfor måske føje ”noget mere” til rådgivningen – men det gælder nok for nærmest alle advokatkontorer.

Jeg er ikke lokal advokatfuldmægtig på den måde, at jeg møder klienterne i supermarkedet eller i gågaden – Aalborg er jo en stor by – men jeg vil gerne skabe tætte relationer til vores kunder.

Hvordan er fleksibiliteten på kontoret?

Der er stor frihed under ansvar og god work-life balance. Firmaet har ikke en forventning om, at jeg sidder på kontoret og arbejder konstant, og vi kan ofte planlægge sagerne i forvejen. Der er også plads til at gå tidligt – der er vi gode til at dække ind for hinanden – og der er gode muligheder for at planlægge hjemmearbejde og at have en god hjemmearbejdsplads. Jeg vil gerne kunne arbejde bredt med faget frem for at sidde i en advokatsilo og kun arbejde med ét område, og det har jeg mulighed for her.

Jeg tror, der er sket en fornuftig udvikling i forhold til forventningerne til arbejdstid og -pres inden for de senere år, hvor flere ikke nødvendigvis har en ambition om at skulle arbejde alle døgnets timer. Det er en af klichéerne om advokater og advokatfuldmægtige, at de aldrig har fri – sådan er det i hvert fald ikke hos os. Tingene skal være færdige til tiden og kvaliteten i orden, men vi behøver ikke at arbejde 80 timer om ugen.

Om advokatvejen for mit vedkommende går i partnerretning eller i retning af at være almindeligt ansat, det må tiden vise. Det er ikke noget, jeg spekulerer på endnu.

 

Læs også interview med Louise Juul, der har valgt en karriere som advokat i Nykøbing Falster: Min bedste beslutning