Spring hovednavigationen over

Advokat Ole Spiermann, Bruun & Hjejle.

Ole Spiermann

Hvorfor har du valgt at gå ind i Advokatrådet?

Vi er en branche, som spænder vidt, og hvor vi på et fælles fundament driver virksomhed og yder rådgivning af meget forskellig karakter. Den spændvidde skal Advokatrådet gerne afspejle. Jeg kommer fra et større firma og arbejder med proces og undersøgelser, og det er der, mit helt personlige fokus har været.

Jeg har altid værdsat at få en indsigt i kollegaers arbejde. Igennem mange år har det været i forsvar af kollegaer mod ikke mindst erstatningskrav, hvor det er en stor fornøjelse at få indsigt og sammen løse en udfordring, som har mødt en kollega. Men jeg glæder mig selvfølgelig til nu også at arbejde med mere fremadrettede aspekter.

Hvilke forventninger har du?

Det er et stort spørgsmål. Jeg forventer, at vi som fællesskab vil have øjnene på bolden og fortsætte igangværende projekter og søsætte nye inden for de områder, hvor vi kan gøre mest fyldest.

Har du en særlig mærkesag?

Advokaten som aktør i retssamfundet er et emne, som der har været arbejdet med i århundreder, og at det arbejde vil fortsætte. Advokater har særlige forudsætninger og indgange, som er værdifulde i et bredere perspektiv. Det gælder både den advokat, som rådgiver i en central transaktion, som den advokat, der er med til at kaste lys over et forløb.

Ole Spiermann, partner i Bruun & Hjejle og bestyrelsesformand samme sted. Tidligere professor i folkeret ved Københavns Universitet.