Spring hovednavigationen over

Portræt: Mejeristen, der blev advokat

Publiceret: 11. august 2022

Camilla Bergsagel Nielsen

LinkedIn ikon Link ikon Prink ikon
Peter Hilligsø

Advokat Peter Hilligsø skifter fra Advokathuset Bliddal til Advokatfirmaet Allan B. Møller & Asger Toft

Hvorfor skiftede du advokatfirma?

Jeg er opvokset på landet og bor nu på en lille landejendom i Hjerm, der ligger mellem Struer og Holstebro og tæt på mit barndomshjem. Derfor følte jeg mig lidt mere hjemme ved som advokat at få et geografisk arbejdsområde, der ligger tættere på min egen bopæl. Jeg elsker den kultur, der er her helt ude ved Vestkysten, hvilket også var medvirkende til mit jobskifte. Man behøver ikke at komme i slips hver dag, og man kan derfor bare være sig selv. I Videbæk lidt uden for Herning, hvor min tidligere arbejdsplads lå, var der meget af den samme kultur, men den var alligevel lidt anderledes og lidt mere ”rigsdansk”.

Jeg elsker at snakke med mennesker. For mig er det altafgørende i mit arbejdsliv ikke kun juraen. Kontakten til mennesker er vigtig. Jeg er oprindeligt uddannet mejerist og var blandt andet mejerist hos Arla fra 2003 til 2006, inden jeg tog en HF og sidenhen startede på universitet for at blive advokat. I dag er jeg 36 år gammel og er på grund af min baggrund vant til at arbejde med ”almindelige mennesker”. Det drager jeg enormt nytte af i mit arbejde som advokat herovre i Vestjylland. Der var af og til nogen, der ringede til mig på mit gamle kontor og sagde, at de skulle snakke med mejeristen. Det tror jeg, at det er den bedste reklame, man overhovedet kan få herovre. Kort fortalt valgte jeg helt at skifte fag, fordi man som mejerist laver meget af det samme arbejde hver dag. Jeg savnede derfor en mere forskelligartet hverdag, som jeg føler, jeg har fået i dag.

I forhold til jobskiftet til Lemvig betyder det også noget for mig at få lidt mindre transporttid og lidt mere fritid. Jeg har kone og fire børn i alderen tre til 14 år, og den ekstra tid, jeg har om morgenen nu, giver et ekstra pusterum.

Hvordan er det nye job anderledes end det gamle?

Tidligere beskæftigede jeg mig primært med dødsboer, familieret og retssager. Disse områder kommer jeg fortsat til at beskæftige mig med, men mine arbejdsområder bliver nok lidt bredere forstået på den måde, at vi kun er to advokater nu, hvor vi var fire advokater på advokatkontoret i Videbæk. Derfor forventer jeg at komme til at sidde med en masse nye spændende arbejdsområder som for eksempel ejendomshandler og tvangsauktioner.

Derudover er der en helt anden relation mellem sekretærer og advokater her på advokatkontoret i Lemvig. I min gamle stilling stod jeg for meget mere af sagsbehandlingen selv. Nu skal jeg vænne mig til at uddelegere mange flere opgaver, men det gør til gengæld, at jeg kan bruge mere tid på det, jeg er god til, og bruge flere kræfter på at få nye sager i hus.

Hvilke muligheder ser du i det nye job?

Min nuværende arbejdsgiver og chef Asger Toft er i 60’erne, og det gør, at han har mange års erfaring bag sig. Derfor prøver jeg at lære så meget som muligt af ham.

Jeg ser også nogle enormt spændende muligheder i at være med til at udvikle advokatkontoret og tiltrække flere klienter. Jeg kan som sagt godt lide at snakke med folk, og det, at jeg har en lokal forankring i området, gør, at jeg har større forudsætninger for at skaffe nye klienter. Jeg forsøger at komme med idéer til, hvordan vi for eksempel kan ændre hjemmesiden og den generelle kundekontakt, ligesom jeg også er sikker på, at jeg kommer til at lære en masse af de øvrige ansatte.