Spring hovednavigationen over
Tilbage

Sæt kryds i kalenderen – kredsmøder og ekstraordinært advokatmøde på vej

Advokatrådets formand Martin Lavesen besøger i foråret advokatkredsene til seks kredsmøder. Her vil han fortælle om strukturudvalgets rapport, der inden længe er klar med udvalgets anbefalinger om bl.a. kredsstrukturen, valg til råd, udvalg og nævn, dekorum, mm. Anbefalingerne ventes at føre til vedtægtsændringer, der skal vedtages på et ekstraordinært advokatmøde.

Advokatrådet nedsatte i december 2022 det såkaldte strukturudvalg, der fik til opgave at gentænke, hvordan man fremtidssikrer fødekæden af advokater til de kollegiale organer i Advokatsamfundet. Udvalget har derudover også set på spørgsmål om diversitet, dekorum og på advokatkredsenes roller, og er nu meget tæt på at være klar med anbefalinger.

Udvalgets rapport forventes offentliggjort i april, og vil formentlig medføre, at Advokatrådet efterfølgende foreslår en række vedtægtsændringer. Derfor bliver der i foråret afholdt en række kredsmøder rundt i landet, hvor strukturudvalgets rapport vil blive præsenteret af Advokatrådets formand, Martin Lavesen.

”Det har været gode drøftelser i strukturudvalget, og jeg synes det tegner til, at der bliver fundet nogle gode løsninger på vanskelige emner som dekorum og en fremtidssikret valgstruktur til rådet og nævnet. Jeg glæder mig til at præsentere arbejdet ude i de enkelte kredse, og til at vi i Advokatrådet skal drøfte udvalgets anbefalinger, og beslutte hvordan vi bedst fremtidssikrer det kollegiale arbejde,” siger Martin Lavesen.

På kredsmøderne vil der udover en gennemgang af strukturudvalgets arbejde også være undervisning om hvidvaskbestemmelserne og om nyeste praksis fra Advokatnævnet, som kan medregnes som 3 kursuslektioners efteruddannelse.

Advokatrådet vil i den kommende tid også tage stilling til udvalgets anbefalinger, og hvordan de eventuelt skal indarbejdes i vedtægterne. Allerede nu tegner der sig dog et billede af, at anbefalingerne vil medføre forskellige ændringer i Advokatsamfundets vedtægt. Ændringerne vil senere skulle godkendes på et ekstraordinært advokatmøde (generalforsamling).

Datoerne for kredsmøderne er fastlagt, og alle advokater kan allerede nu sætte kryds i kalenderen. Alle advokater vil senere modtage en personlig invitation på mail med nærmere oplysninger om tid, sted program mm.

Dato for et evt. ekstraordinært advokatmøde er endnu ikke fastlagt, men vil blive meldt ud senere, såfremt det bliver relevant.

Kredsmøder

  • 25. april kl. 10-14 – Odense
  • 6. maj kl. 9-13 – Kolding
  • 6. maj kl. 15-19 – Aarhus
  • 29. maj kl 9.30-13.30: Køge
  • 10. juni kl 9-13 – Aalborg
  • 11. juni kl 10-14 – København