Spring hovednavigationen over
Tilbage

Glædeligt med beredskabsplan for nedbrud på minretssag.dk

Advokatrådet har siden et større nedbrud på Nets, der spærrede for at kunne komme på minretssag.dk i sommeren 2022, presset på for at få en afklaring på, hvad advokater og andre aktører skal gøre, når systemet er nede. Nu har Domstolsstyrelsen præsenteret en beredskabsplan, og det glæder Advokatrådet.


Det har skabt stor frustration, når Domstolsstyrelsens portal minretssag.dk har været nede. For advokater og andre aktører i civile retssager er portalen den helt afgørende indgang, hvor der kommunikeres, lægges materialer ind mm., og afhængigheden af en velfungerende side er derfor stor.

Nu har Domstolsstyrelsen præsenteret en beredskabsplan, som træder i kraft, når siden er nede. Noget som Advokatrådet har efterspurgt siden et større nedbrud i Nets, der gjorde at ingen kunne komme på minretssag.dk i sommeren 2022.

Det glæder formand for Advokatrådets procesretsudvalg, Nikolaj Linneballe, at der nu er kommet en løsning i tilfælde af driftsforstyrrelser og nedbrud.

”Vi har stået i situationer, hvor vi reelt ikke har vidst hvad der gjaldt, og hvad vi som advokater skulle gøre for at varetage vores klienters sager. Det er meget positivt, at der nu er kommet en plan og en afklaring, vi ved, hvad vi skal gøre i tilfælde af nedbrud. Det er vigtigt for at kunne varetage borgere og virksomheders retssager på den rigtige måde,” siger Nikolaj Linneballe.

Når der er identificeret et nedbrud eller driftsforstyrrelse på minretssag.dk, vil det fremgå af minretssag.dk. I de situationer kan brugeren sende de relevante dokumenter og meddelelser samt nye sager til retten pr. mail under en række forudsætninger.

Se beredskabsplanen på Domstolsstyrelsens hjemmeside