Spring hovednavigationen over
Tilbage

Vær opmærksom på øget risiko for hvidvask

Finanstilsynet og FATF opfordrer til at holde fokus på forebyggelse af hvidvask og har advaret mod øget risiko for hvidvask og forsøg på hvidvask under corona-nedlukningen.

Mens mennesker over hele verden opholder sig hjemme som et led i ”social distancing” for at mindske risikoen for smittespredning af Corona-virus, forsøger andre at udnytte den krise, verdenen står i. Krisen betyder blandt andet en øget brug af digitale løsninger, når arbejdet, undervisningen, indkøbene eller den sociale kontakt skal opretholdes. At vi ikke nødvendigvis ser hinanden i øjnene i samme omfang som før, kan give større mulighed for, at kriminelle udnytter situationen til svindel med midler eller andre former for scams.

Finanstilsynet og FATF har på den baggrund de seneste dage opfordret til at opretholde fokus på forebyggelse af hvidvask og har advaret mod øget risiko for hvidvask og forsøg på hvidvask. Dette gælder såvel virksomheder som private. Advokater opfordres derfor til at være ekstra opmærksomme, når de får henvendelse fra klienter eller mulige klienter for at undgå, at advokaten bliver udsat for et svindelnummer, eller at klienten misbruger advokaten til at hvidvaske penge.