Advokaten 5 Susan Sørensen

Print Print
25-06-2015

 

Jeg er jo nok den sindige nordjyde

Når Susan Sørensen bliver en del af Advokatrådet, bliver det med et stærkt fokus på familieretten. Hun var med til at starte Danske Familieretsadvokater – nævnte ‘fusionerede ’ med Foreningen af Familieretsadvokater, som hun var formand for i en periode. Desuden har hun i en årrække været en af de eksperter, som Advokatrådet trækker på i forbindelse med det lovforberedende arbejde – det gælder for eksempel de større ændringer, som er gennemført i forældreansvarsloven og arveloven.
- Inden for familieretten brænder jeg især for, at vi kan få en familieretsdomstol i Danmark. Jeg kunne godt tænke mig, at de her sager bliver behandlet grundigere af en specialdomstol, som man også har gode erfaringer med i andre lande.
- Mediation er også noget, som jeg vil have fokus på. Jeg kan jo se, hvordan mediation er meget udbredt i andre lande, mens udviklingen er lidt langsom her i forhold til, hvor fantastisk et værktøj det er til løsning af konflikter. Jeg er selv mediator og synes, at retsmægling fungerer rigtig godt i dag. Men vi kan gøre mere for flere mennesker og det ville være givende, hvis vi kunne få mediationen ind før parterne mødes i retten. Vi kan blive bedre til at informere om mediation, så vi får mange flere advokater til at tage det til sig, siger Susan Sørensen, der med et glimt i øjet kalder sig selv den sindige nordjyde i Advokatrådet.
- Den mentale afstand fra Nordjylland til de bonede gulve i København kan føles stor. Min opgave i Advokatrådet er derfor også at få Kronprinsessegade lidt tættere på advokatkredsen her i den anden ende af landet. Ved at fortælle om, hvad der foregår i Rådet, og hvad vi advokater skal interessere os for lige nu, så håber jeg at være med til at gøre afstanden mindre.

Susan Sørensen
Advokat hos Houmøller og Thorup i Aalborg. Speciale i familie- og arveret, strafferet samt mediation og mægling. Er gift med John Christiansen, maskintekniker. Sammen har de to piger – Sisse på 21, der læser jura på Aalborg Universitet og Rikke på 17 år, der går i 1. G.
Fritiden bliver brugt i sommerhuset i Blokhus. Mens resten af familien er på golfbanen bruger hun tid på at læse. Det kan være høringssager – men ofte er der nu en stak skønlitteratur på natbordet, for øjeblikket er det Jussi Adler Olsens krimier.