Advokaten 5 Martin Lavesen

Print Print
25-06-2015

 

Flid, faglighed, familie og fun
- Det er vigtigt at få engageret de unge advokater i det kollegiale arbejde!
Sådan lyder det fra Martin Lavesen, når han skal sætte ord på et af de områder, som han vil fokusere på som nyt medlem af Advokatrådet. Selv var han i slutningen af 20’erne, da han for første gang – på initiativ af daværende rådsformand Jon Stokholm – blev involveret i det kollegiale arbejde og blev medlem af et udvalg, der netop handlede om unge advokater.
- Det er vigtigt, at vi som profession også lader os inspirere af de unge advokater og sørger for at involvere dem i de beslutninger, som fremadrettet får betydning for advokatbranchen og derved ikke mindst dem selv.  Som underviser i mange år på Advokatuddannelsen ved jeg, at de unge er interesserede i branchen.
Selv har han siden den første udvalgspost været medlem af en række forskellige udvalg både i regi af Advokatsamfundet og Danske Advokater. I de seneste år har han været medlem af Regel- og Tilsynsudvalget.
- Netop det regulatoriske område ligger mig meget på sinde. Borgernes tillid til os handler ikke mindst om, at vi har et effektivt tilsyn og ajourførte etiske regler. Jeg vil derfor gerne have større opmærksomhed på Advokatsamfundets forebyggende arbejde for at undgå klager og dårlige advokathistorier via konstruktiv dialog med medlemmerne. 
Også det internationale kollegiale arbejde er noget, Martin Lavesen har for øje. Han har i de sidste tre år siddet som Advokatsamfundets repræsentant i CCBE’s gruppe for advokatetik.
- Vi bør have en aktiv rolle i internationale fora både for at præge arbejdet og for at holde os opdateret på nye trends. Det, der er advokatens virkelighed i England i dag, kan meget vel blive det for os i morgen.
- Hvad jeg byder ind med personligt? Folk siger normalt om mig, at jeg har masser af energi, altid er i godt humør og er et familiemenneske. Jeg er på kontoret udpeget som etik-partner, hvilket jeg tager som udtryk for, at mine kolleger værdsætter min faglighed.  Med en let omskrivning af et citat fra en af mine Aarhus-partnere kan du skrive: ‘Flid, faglighed, familie og fun’.

Martin Lavesen
Advokat (H), partner hos LETT. 
Gift med Inger Holse Lavesen, som også er jurist og arbejder som HR-konsulent i Region Hovedstaden. Sammen har de tre piger på 14, 10 og 7 år. Bor i Humlebæk, hvor han også er vokset op.
Er entusiastisk løber og har gennemført 22 maratonløb. Har løbet i mange europæiske storbyer, men også i Chicago og i Osaka. Den personlige rekord er på 3 timer 19 minutter. 
Hele familien holder af at rejse og gerne langt væk. Til sommer går turen til Vietnam, hvor der bl.a. skal cykles i rismarker.  Familien boede i 2001 i Boston, da han arbejdede på et amerikansk advokatkontor.
Er engageret i meget forskelligt frivilligt arbejde og er blandt andet medstifter af organisationen Sailing Sclerosis. Organisationen har rejst 21 millioner kroner og ejer skibet ‘Oceans of Hope’, der lige nu sejler jorden rundt med skleroseramte, der herved oplever en fantastisk frihed. Projektet kan følges på Facebook.