Advokaten 5 Lone Møller

Print Print
25-06-2015

 

Lad os se på, hvordan de unge kan bruge advokatkredsene
Udviklingen af kredsbestyrelserne er et af de emner, som Lone Møller vil fokusere på i Advokatrådet, som hun blev en del af ved Advokatmødet 29. maj.
- Jeg har selv været en del af kredsbestyrelsen her i Aarhus i seks år, hvoraf jeg har været formand i de fire. I en lang periode havde vi en opgave med at skrive kendelser for Advokatnævnet, men det er vigtigt, at vi hele tiden ser på, hvordan Advokatsamfundet manifesterer sig lokalt. Her tænker jeg også på, hvordan de unge kan bruge kredsene fremadrettet, siger Lone Møller.
Hun hæfter sig ved, at der har været en god proces de seneste to år med udvikling af samarbejdet med Danske Advokater.
- Forholdet til Danske Advokater har også min opmærksomhed, og her tænker jeg især på, at det er vigtigt at være med til at tydeliggøre, hvem der har hvilke opgaver. Mange har i dag svært ved at se forskellen, siger Lone Møller, der kalder sig selv en ‘traditionelt uddannet advokat’.
- Jeg har været advokat i branchen siden 1982, så jeg har en mere traditionel, bred uddannelse i forhold til de unge, der i dag specialiserer sig. Derfor kan jeg byde ind i rådsarbejdet med en mere generel tilgang – selvom jeg i dag mest arbejder med fast ejendom, siger Lone Møller, der ser frem til at engagere sig i det kollegiale arbejde.

Lone Møller
Advokat (H) partner hos Abel Skovgård Larsen i Aarhus siden 1996. LLM fra The London School of Economics.
Tidligere medlem af kredsbestyrelsen fra 2005 og som formand fra 2009 til 2011.
Privat er hun gift og har to store børn – en søn, som er jurist og en datter, som læser medievidenskab på universitetet. Fritiden går med rejser, golf, skiferier, og så læser hun en del skønlitteratur – alt fra krimier til engelske paperbacks – senest Ken Follets trilogi.