Advokaten 5 Johnnie Schmidt

Print Print
25-06-2015

 

Som virksomhedsadvokat bidrager jeg med et andet perspektiv
Med ni år hos Lett og fire år i Københavns Lufthavne, kender advokat Johnnie Schmidt advokatbranchen både inde- og udefra.
- Jeg håber at kunne bidrage med et andet perspektiv i Advokatrådet, da jeg jo kender begge sider. Jeg har selv været advokat i en årrække, og som virksomhedsadvokat er jeg jo både advokat indadtil i organisationen, men kender samtidig kunderollen, siger Johnnie Schmidt.
Med pladsen i Advokatrådet har han taget sit første skridt ind i det kollegiale arbejde.
- Jeg har altid haft stor respekt for dem, der har haft overskud til det kollegiale arbejde – men må desværre tilstå, at jeg ikke tidligere selv har bidraget til det. Men da jeg blev opfordret til at stille op til Advokatrådet, tog det mig ikke to sekunder at træffe beslutningen om, at jeg gerne ville være med. Jeg synes jo, at det er vigtigt, at virksomhedsadvokaterne stadig er repræsenteret, nu når Line Sofie Bytoft er stoppet efter at have været en del af Rådet igennem seks år, siger han.
Som helt nyt medlem er det svært at pege på konkrete sager, som han vil brænde for, men tilsynsopgaven ser han som central for at værne om den rolle, som standen har i samfundet. Samtidig mener han, at kommunikationen er væsentlig for Advokatrådets arbejde.
- Jo mere konkret man kan gøre det – des bedre. Her tænker jeg for eksempel på de mange aktiviteter, der foregår i udvalgene, alle høringssvarene og Folkemødet på Bornholm. Kommunikationen skal være med til at åbne øjnene for, at Advokatsamfundet gør en forskel, og at vi som stand bidrager til samfundet på en måde, som vi godt kan være stolte over, fordi det vedkommer os alle sammen, siger Johnnie Schmidt, der på spørgsmålet om de private kompetencer er lidt mere tilbageholdende med sine svar.
- Jeg er nysgerrig og drevet af at få en bred og dyb viden om det, jeg beskæftiger mig med. Desuden elsker jeg udfordringer. Mon ikke de to egenskaber i kombination med hinanden kan betyde, at jeg kan gøre et godt stykke kollegialt arbejde? Jeg glæder mig i alt fald til at komme i gang.


Johnnie Schmidt
Advokat (L), virksomhedsadvokat ansat i Københavns Lufthavne A/S. Tidligere ansat advokat hos LETT.
Medlem af Danske Virksomhedsjurister.
Privat er han gift og far til Sejer på ni og Viva på syv år.
Cykler, løber og sidder gerne på tilskuerrækkerne, når FCK spiller i Parken.