Advokaten 5 Jens Klokhøj

Print Print
25-06-2015

 

Lige adgang til retssystemet for alle
Altid aktiv! Det er en beskrivelse, der nærmest klæber til advokat Jens Klokhøj.
Selvom advokaten fra Holbæk er specialiseret i boligret, og hans arbejdsindsats nogenlunde fordelt mellem handler med fast ejendom, sager om lejelov og rådgivning af andelsboligforeninger, så rækker tiden også til andre projektet. Blandt andet etablerede han den lokale advokatforening, som han i en årrække var formand for.
Han hjælper gerne nye foreninger med at etablere sig, og han er let at lokke, når et projekt er sjovt og farverigt. For eksempel da nogle gamle sovevogne fra DSB blev ombygget til et vandrerhjem, der fik navnet Sidesporet, da en gruppe unge ville bygge et hammam eller da nogle borgere ville åbne en biograf i et gammelt frysehus.
Når der også bliver tid til at gøre en indsats i Advokatrådet, er det blandt andet, fordi han brænder for en særlig sag: Access to justice. Det er nemlig vigtigt, at alle – i ethvert hjørne af landet – har lige adgang til retssystemet, mener han.
- Det er vigtigt, at folk overalt i landet kan finde en god advokat, og at der er domstole i deres nærområde. Det er jo uholdbart, hvis folk fra provinsen skal rejse til enten Aarhus eller København efter det, siger han.
I den kommende rådsperiode vil Jens Klokhøj arbejde for mere digitalisering i Advokatrådet.
- Megen kommunikation i Rådet kunne foregå både hurtigere, mere effektivt og også mere miljøvenligt, hvis vi blev digitalt bedre opdateret, mener han. Privat bor han i et ombygget arresthus til den gamle Holbæk Kaserne sammen med sin kone og deres fire sammenbragte børn. I sin fritid kan han lide at rode med gamle biler, en MG TD fra 1953 skal luftes på de danske landeveje her i sommer. Og der skal også være tid til et par ture på hans gamle motorcykel.
- Det er skønt at komme ud i landet og snakke med nogle helt andre typer, end jeg normalt møder, siger Jens Klokhøj.

Jens Klokhøj
Advokat (H). Medejer af Avida advokater i Holbæk. Medlem af Advokatrådet siden 2011. Sidder i en række bestyrelser, herunder Boligselskabet Domea og Foreningen Sidesporets Fond.
Stifter af Foreningen af Advokater i Holbæk retskreds. Bor med sin kone og deres fire børn i Holbæk.
Udskrift fra: https://www.advokatsamfundet.dk/Service/Publikationer/Tidligere artikler/2015/Advokaten 5/Jens Klokhoej.aspx - d. 21-01-2019.
Ophavsretten tilhører Advokatsamfundet.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.