Advokaten 5 Jan Hollmén Olesen

Print Print
25-06-2015

 

Vi skal fortælle flere af de gode historier
Når Jan Hollmén Olesen for første gang deltager i rådsarbejdet, er det med en baggrund fra fire år som formand for kredsbestyrelsen for Fyn.
- Det er her min interesse for det faglige arbejde er blevet vakt. Det har været utrolig lærerigt at være en del af advokatkredsen, hvor vi jo har arbejdet rigtig meget med at udarbejde udkast til kendelser for Advokatnævnet. Det har været fagligt interessant og i virkeligheden disciplinerer det også en selv. I det daglige har man ofte mest travlt med at få opgaverne løst – men vi skal alle huske at have fokus på etikken, siger Jan Hollmén Olesen, der i det hele taget har øje for redelighed i branchen.
- Branchens omdømme er uhyre vigtigt.  Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at vi også får fortalt de gode historier. De enkelte dårlige episoder kommer nemt til at fylde meget, fordi det er de historier, der bliver fortalt i pressen. Det smitter af på os alle. Uden at jeg skal pudse min egen glorie, kan jeg selv finde på at tage sager pro bono. For eksempel har jeg lige haft en sag for en ung fyr, som var sagsøgt for et større beløb. Da forsikringsdækningen for advokathjælp var brugt op i forbindelse med byretssagen, tilbød jeg at tage sagen – selvom jeg vidste, at der var en risiko for, at jeg ikke ville blive betalt for mit arbejde. Heldigvis har vi lige vundet sagen ved landsretten, og min klient er glad. Det er bare et lille eksempel – men der er masser af tilsvarende historier derude. Vi hører bare sjældent om dem.
I forlængelse heraf ligger adgangen til retshjælp for alle danskere.
- Det er også noget af det, jeg vil slå et slag for – jeg er selv engageret i den lokale retshjælp, hvor jeg sidder i bestyrelsen, siger Jan Hollmén Olesen, der i det hele taget er engageret lokalt.
- Her i byen kender vi alle hinanden. Det er her, jeg har mine rødder, for jeg er barnefødt her, og har kun lige haft en afstikker, da jeg læste i Aarhus. Det er også her fra Brandts gamle direktørvilla i hjertet af Odense, vi driver vores advokatforretning i dag.
De gamle rødder fra byen spiller også en rolle i Jan Hollmén Olesens fritid. Han – og et par gamle kammerater – har en stor passion for motorcykler. Fem styks står der hjemme i garagen hos familien Hollmén Olesen.
- Jeg kører helst på to hjul, trædecykel eller mc, medmindre det styrter ned.

Jan Hollmén Olesen
Advokat (H), beneficeret forsvarer, Kielberg Advokater i Odense, som er et snart 100 år gammelt advokatfirma med 20 advokater.
Medlem af kredsbestyrelsen for daværende 5. kreds i seks år, formand i fire år.
Speciale i strafferet, fast ejendom og byggeret.
Privat er han gift og har en datter på 20 år, der læser biokemi på Københavns Universitet.