Advokaten 8 - Velkommen til de nye advokater

Print Print
21-10-2014

 

Champagne, lurblæsere og velmenende ord fra både Højesterets præsident og Advokatrådets formanden var med til at gøre Årsfesten for nyuddannede advokater til en højtidelig aften. Nationalmuseet var rammen om den festlige begivenhed, der traditionen tro markerer, at nye advokater er blevet en del af advokatstanden.

Tekst Hanne Hauerslev

Der blev festet, minglet, grinet og danset, da 200 festklædte advokater mødtes til den årlige fest for at fejre, at de har fået deres bestalling.
Mens der blev serveret champagne i Nationalmuseets gårdhave, bød Advokatrådets formand de nyuddannede advokater velkommen til Advokatsamfundet, og han fremhævede blandt andet det kollegiale arbejde, advokaters uegennyttige indsats for stand og samfund som en vigtig del af advokatgerningen.
Også Højesterets præsident Poul Søgaard havde nogle velmenende ord til de nye advokater. Han sagde blandt andet, at advokatens indsats i retten er central for dommerens arbejde, herunder evnen til at være præcis og virkelig at kunne en sag til bunds. Overskud til en velvalgt lun bemærkning vil ofte være velkommen, men afgør ikke sagen og bør ikke overdoseres.
I løbet af middagen, som bestod af danske råvarer fra hele landet – fra Limfjordsmuslinger til Lammefjordsgulerødder – var der underholdning. Stand up’eren Kasper Gross var på scenen, og han havde også en kommentar til advokaternes retorik:
“Når man så skal købe en lejlighed, og sidder der og ikke fatter en brik, så er det at rådgiveren siger: Kasper, hvad tænker du? Vi bliver siddende, indtil du forstår det hele! Men nej, det gør vi helt sikkert ikke, for jeg har planer for weekenden.”
DJ Le Gammeltoft stod for dansemusikken indtil festen sluttede klokken to.