Advokaten 7 - Ind i valgkampen

Print Print
12-09-2011

Advokaten stod tidligt op for at følge advokat og kandidat til Folketinget Michael Vindfeldt en tilfældig dag under de sidste forberedelser i valgkampen.

Af Nis Nicolaisen, Journalist

06:31 FREDERIKSBERG HAVE Jeg går ind ad hovedindgangen til Frederiksberg have, hvor jeg skal møde en af socialdemokraternes kandidater til en plads på Borgen. Som 23-årig blev han medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og efter fem år i kommunalpolitik vil han nu prøve kræfter med Christiansborg. Okay, tænker jeg lidt overrasket: Klædt i sort træningsoutfit og pulsmåler med GPS – han er klar! "Skal vi tage seks eller otte kilometer," spørger Michael Vindfeldt. Vi ender ud med seks en halv, krydser Valby bakke og løber over i Søndermarken. Måske kan vi nå et par dørklokker inden morgenkaffen. Michael Vindfeldt har selv stemt mere end 1.000 dørklokker på Frederiksberg.

Hvordan har du det med at gå fra dør til dør?
- Det er mærkeligt første gang. Men faktisk oplever jeg, at 95 procent. er positive, hvad enten de er borgerlige eller ej. Jeg står der ikke kun som ’Michael’, men som en repræsentant for et parti. På den måde har jeg det godt i maven, fordi det ikke kun er mig, der skal promoveres. 

08:00 NYHEDERNE Stempelkaffen er trykket i bund, og vi tager en kop kaffe. Michael bor på Frederiksberg med sin kæreste, som han mødte i ungdomspolitik. Hun er på forretningsrejse i Esbjerg, så jeg kan ikke spørge, om hun pt. ser for lidt til sin kæreste. Heldigvis er hun stadig interesseret i politik og tager del i hans politiske ambitioner. En af tophistorierne handler om Gaddafis fald - en anden om E-coli bakterier i drikkevandet på Frederiksberg. Han øjner straks den politiske mulighed og overvejer, om han skal forsøge at sætte fokus på rent grundvand. I det øjeblik formulerer han spontant en politisk analogi fra nyhederne, der skal på Facebook:

- Der bør sættes kraftigt ind mod landbrugets udledning af kvælstof under en ny regering.

Er det ofte nyhederne, du bruger som input til en politisk markering?
- Det er rigtigt set! Jeg bruger ofte nyhederne til at lave nogle korte budskaber til de 1.000 mennesker, jeg har som venner på Facebook.  

08:57 KAMMERADVOKATEN Michael arbejder i procesretsafdelingen og fører en del patientskadesager for staten. Som ung advokat har han skulle vende sig til, at alt hvad han laver skal tidsregistreres. Taler han med en klient i mere end seks minutter, trykker han det ind i systemet. Han tjekker dagens post, netaviserne og arbejder indtil frokost klokken 12:

- Det svirer fortsat med valgrygter, og alt tyder på snarlig valgudskrivelse, siger Michael Vindfeldt.

Han beslutter sig for, at der hellere må lægges sidste hånd på planen for ophængning af plakater.       

Hvor mange plakater og brochurer skal du dele ud?
- Jeg har fået trykt 800 plakater, og jeg skal have delt 15.000 brochurer ud. Heldigvis er der en masse frivillige, der hjælper mig.

14:00 TELEFON Michael Vindfeldt drøfter en konkret sag med en klient frem til klokken 15.

15:30 RÅDHUSET. Der afholdes orienteringsmøde på Frederiksberg Rådhus. Den økonomiske situation op til budgetforhandlingerne gennemgås. Efter Michael Vindfeldts opfattelse holder staten alle landets kommuner i et jerngreb, ikke mindst Frederiksberg. 

17:00 ØKONOMIUDVALGET Kommunens økonomi er igen på dagsordenen. Man drøfter også skybruddet i begyndelsen af juli og drikkevandsproblemerne i flere dele af Købehavn og på Frederiksberg.    

18:30 MIDDAG Fælles middag med partifællerne fra kommunalbestyrelsen. Den borgerlige lejr sidder ved et bord tæt på Michael Vindfeldt og flokken af socialdemokrater. Der går hurtigt valgkampsnak i middagen. Tonen er kærlig, men det borgerlige bord fastholder, at socialdemokraterne har stjålet deres boligudspil.     

19:00 BY- OG MILJØUDVALGET Politikerne drøfter de nyeste regler for opsætning af valgplakater på Frederiksberg, og navnlig folketingskandidaterne lytter opmærksomt. Michael Vindfeldt spørger, om det stadig er sådan, at kommunen tager plakaterne ned efter valgkampen mod betaling. Det vil kommunen undersøge nærmere…  

21:25 FYRAFTENSØL Michael får sig en slapper på den lokale stamcafé Bartoff med en kollega fra kommunalbestyrelsen. I gamle dage var det politiske samtalested Togas Vinstue i indre Købehavn, der stadig samler ungdomspolitikere på tværs af partier. Springvandet foran Café Bartoff har været i stykker siden skybruddet i juli, og Michael taler med ejeren, som gerne vil have Vindfeldt i tale. Måske kan Michael gøre noget ved problemet på Rådhuset? 

Kan du fastholde det borgernære, hvis du bliver valgt?
- Det synes jeg er ekstremt vigtigt. Det betyder meget for mig, at man som politikker bevarer kontakten til den almindelige verden "udenfor murene". Det er helt afgørende i Danmark, at der for den enkelte er kort til politikkerne i folketinget, og det vil jeg i hvert fald altid bestræbe mig på, at der skal være.

22:30 HJEMME. Michael Vindfeldt forbereder en plakatstrategi for Frederiksberg og lægger taktik for valgkampen inden han lukker døren og går i seng.  Om Michael Vindfeldt er på vinderholdet efter valget, må optællingen af mandater vise.

CV
Michael Vindfeldt er 29 år og Advokat hos Kammeradvokaten på fjerde år med speciale i bl.a. fast ejendom, kontrakter og udbud.
Medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse på 6. år.