Advokaten 8 - Livet som det leves på Borgen

Print Print
16-10-2007
Livet som det leves på Borgen
 
Af pressechef Pia Møller
 
En skatkiste af gode historier fortalt i ord og billeder åbenbarer sig, når man åbner bogen ”Borgen – Christiansborg 100 år”. Bogen udkom i starten af oktober i anledning af det nuværende Christiansborgs 100 års jubilæum.
Bogens ambition er ikke bare at fortælle Christiansborgs og arkitekturens historie, men også at skildre livet, som det foregår på Borgen i dag. Man møder statsministeren, dronningen, Folketingets formand og mange forskellige politikere. Men bogens styrke er, at der også er blevet plads til Christiansborgs inspektør, der bor i bygningen til daglig, fredsvagterne, der har siddet uden for bygningen siden 2001, og frisøren, som sætter sit tydelige fingeraftryk på politikernes udseende. Bogen beskæftiger sig ikke bare med Folketinget, men med hele Christiansborg, og vi kommer på besøg i Riddersalen, dronningens køkken, tårnet, Hofteateret, slotskirken, ridestaldene og Højesteret.
Bogens tekst er skrevet af to Berlingske Tidende-journalister, nemlig redaktør og politisk kommentator, Thomas Larsen, og leder af avisens politiske redaktion Bjarne Steensbeck. Bogen er ikke mindst værd at læse på grund af de mange smukke billeder, der viser Borgen fra en række ukendte sider. De er taget af fotograf Bjarke Ørsted, der i mange år har fotograferet for Berlingske Tidende, og som nu er selvstændig fotograf.