Advokaten 8 Ny fleksibel master i Århus

Print Print
23-10-2006

Af Pia Møller, pressechef
Juridisk Institut på Aarhus Universitet tilbyder en ny fleksibel masteruddannelse, hvor den studerende selv kan skræddersy en individuel uddannelse ud fra instituttets kursusfag.

International Law, skatte- og afgiftsret, strafferet, menneskerettigheder og erhvervsmiljøret. Det er eksempler på områder, hvor man vil kunne specialisere sig med en ny fleksibel masteruddannelse på Aarhus Universitet.

- Uddannelsen henvender sig til erhvervsaktive specialister, mellemledere og overordnede ledere i offentlige og private virksomheder, som ønsker yderligere specialisering på et område, siger professor, dr. jur. Jens Evald fra Juridisk Institut.

Den nye master sammensættes af de kursusfag, instituttet udbyder, og den reguleres af en personlig uddannelsesplan, som udarbejdes under et indledende vejledningsforløb. Den fleksible master giver samme kompetencer som en traditionel master. Universitetet tilstræber, at den tilrettelægges som en deltidsuddannelse inden for en tidsramme på op til tre år, men den kan dog vare endnu længere.

- Ideen er at tilbyde en masteruddannelse, som er skræddersyet til den studerendes behov. I forhold til den regulerede masteruddannelse er fordelen, at den studerende kan sammensætte uddannelsen, som han eller hun ønsker, siger Jens Evald.

For at blive optaget på uddannelsen skal man have mindst to års relevant erhvervserfaring og for eksempel en relevant kandidatuddannelse, akademisk bacheloruddannelse, professionsbacheloruddannelse eller en relevant mellemlang videregående uddannelse.

Ligesom en traditionel master afsluttes den fleksible master med et afgangsprojekt.
Det juridiske institut i Århus har ikke på nuværende tidspunkt en målsætning for, hvor mange masterstuderende, man skal have på den nye ordning.

- Men det er formentlig realistisk at tro, at vi inden for to til tre år har 15-20 masterstuderende på denne ordning, siger Jens Evald.

Læs mere om den fleksible master på www.au.dk/evu eller på www.jura.au.dk/fleksibelmaster .