Advokaten 1 Det startede med værdierne

Print Print
06-02-2006

Af Pia Møller, pressechef
Nyt københavnsk advokatkontor har tiltrukket advokater fra de etablerede kontorer med et markant og konkret værdigrundlag for forretningen.

Mangfoldighed hvad angår køn, alder og familieforhold. Fleksible arbejdstider og arbejdsopgaver. Pligt til at udføre pro bono arbejde og engagere sig både i advokatpolitik og samfundsdebat. Det er nogle af punkterne i værdigrundlaget for den nye københavnske advokatvirksomhed Sirius. Et værdigrundlag, som indtil videre ti advokater har tilsluttet sig. I løbet af det næste halve år regner Sirius med, at omkring fem mere kommer til, og planen er at være omkring 20 jurister om et år.

- Det startede faktisk med værdigrundlaget. Pernille Backhausen og jeg, der begge sad med vores specialer hos Jon Palle Buhl, ville gerne arbejde med dem på en anden måde. I et forsøg på at indkredse det, vi gerne ville have af vores nye advokatkontor, skrev vi det hele ned. Resultatet blev faktisk til det værdigrundlag, der nu er Sirius'. Da vi havde skrevet det, kunne vi nemlig se, at sådan et kontor fandtes ikke i dag, og så måtte vi jo selv lave det, fortæller Bruno Månsson, partner i Sirius.

Herefter gik de to advokater i gang med at kontakte kolleger, som de mente ville være interesserede i at være med i en advokatvirksomhed af Sirius' karakter. En advokatvirksomhed med højt udviklede specialer på en række områder, bl.a. arbejds- og ansættelsesret, lejeret, fonde og foreninger, skat, personskadeerstatning og bistand til volds- og voldtægtsofre. En virksomhed, der helt  har opgivet full-service tanken og kun satser på enkeltstående specialer. Og ikke mindst en advokatvirksomhed, hvor man i forretningsgrundlaget klart har taget stilling til en række af de – også kontroversielle – emner omkring arbejdstid, arbejdsforhold og indtjening, der diskuteres i branchen i øjeblikket.

Bruno Månsson fortæller, at virksomhedens værdigrundlag har været en fremragende måde at rekruttere advokater til et nyt firma på, fordi de havde noget meget konkret at forholde sig til.

- Det har skilt bukkene fra fårene, for vi har jo talt med mange flere end dem, der er med nu og dem, der kommer med i den kommende tid, siger han.

- Det har været en kæmpe fordel, at grundlaget er skrevet af to mennesker, der har været enige om, at sådan ville vi have det. Havde vi først fundet advokaterne og så holdt et stort gruppemøde, hvor 10-15 advokater skulle blive enige om en tekst, var den blevet på 25 sider. og det havde ikke været klart for nogen, hvad vi ville.

Helle Hald, der 1. februar forlod DLA Nordic til fordel for Sirius, var en af dem, der blev præsenteret for værdierne og blev spurgt: Vil du være med?

- Det tiltalte mig, fordi det var så grundigt og gennemarbejdet, og der var taget stilling til mange helt konkrete ting. Det passede som fod i hose til mine specialer og til mit idealistiske engagement, siger Helle Hald, der udover at være specialist i personskadeerstatning også har specialiseret sig i bistand til volds- og voldtægtsofre.

I værdigrundlaget står, at advokater i Sirius sætter en ære i at være en del af en familie og et samfund. Visionerne om det fleksible arbejdsliv har bl.a. betydet, at flere virksomhedsjurister, der  har forladt advokatbranchen pga. arbejdspres, har vist interesse for det nye firma. Målsætningen  om et engagement i samfundet er for Bruno Månsson også helt naturligt.

- Jeg har i mange år været advokat for Muskelsvindfonden og Foreningen Roskilde Festival, og jeg har været vant til at være en del af det frivillige arbejde de steder og stå og lange pølser og øl over disken. Det er naturligt, at advokater er en del af det samfund, de repræsenterer. Så kan det enten være at arbejde frivilligt på en Grøn Koncert eller at være medlem af skolebestyrelsen. Der er mange niveauer, vi må bare ikke fjerne os fra samfundet, siger han.

Hos Sirius skal alle advokater også hvert år lave pro bono arbejde.

- Der er der jo mange advokater, der gør, selv om det ikke står nogen steder. Men vi synes, det er vigtigt at få det skrevet ned. Så skal vi nemlig ikke om et halvt år diskutere, om det er rimeligt, at vi uden det store salær fører en principiel sag for en ”muskelsvindler” fra Korsør, siger Bruno Månsson.

Sirius vil også etablere såkaldte ”drivhuspladser”, hvor nye specialister, der ankommer uden det store kundeunderlag, i en periode bliver garanteret en bestemt løn, imens de bygger deres forretning op.

- Det gør vi ikke af godgørende årsager. Det er vi nødt til for at kunne tiltrække de rigtige specialister. Det kan f.eks. være en virksomhedsjurist eller en fra de store kontorer, der af gode grunde ikke kommer med en masse klienter, siger Bruno Månsson.

Drivhuspladserne kan ligesom pro bono arbejde og fleksibilitet i arbejdstiden koste en smule på bundlinien for det nye advokatfirma, erkender Bruno Månsson og Helle Hald.

- Vi skal bestemt tjene penge, det er jo formålet med at drive vores forretning. Men vi kommer nok til at tjene lidt mindre end i de større firmaer. Men der er jo ikke noget her i verden, der ikke har en pris. Og den vil vi godt betale.