Advokaten 7/8 Laika-effekten og det globale ansigtstab

Print Print
15-08-2005

Af Pia Møller, presechef

”MODERNE LEDELSE før, nu og fremover – hvordan overlever vi det. Undertitel: Maksimal indtjening og minimalt ansvar og arbejdsbyrde.”

Sådan lød Anders Lund Mad­sens titel på et  hæsblæsende og forrygende morsomt show, hvor han med stor selvironi på egne og salens vegne fortalte om sit bud på de tre vigtigste redskaber til moderne ledelse:

Det var så det-parameteret
Det, som mange oplever typisk i 60-års alderen, når deres karriere og liv har toppet, og succeskurven dykker lodret. ”Og det var så det.” For nogle mennesker topper ”det var så det” kurven tidligere. For Anders Lund Madsen skete det allerede, da han blev kattekonge i børne­haveklassen – og det var så det!

Laika-momentet
Opkaldt efter den lille russiske rumhund, der var det første levende væsen i rummet. Bil­leder af Laika gik verden rundt, og umiddelbart skulle man tro, at det var rigtig fint at være en berømt rum-hund. ”Det var det bare ikke. Der var kun ilt til fire timer, og den eneste, man ikke havde fortalt det, var Laika,” lød det fra Anders Lund Madsen. Altså når man har det dårligt, hjælper det at tænke på nogen, der har det værre. Og det kunne f.eks. være Laika.

Det globale ansigtstab
Prøvet personligt af Anders Lund Madsen under OL i Atlanta, hvor han blev kendt som den danske journalist, der spurgte det amerikanske baskethold Dream Team, hvorfor man får to point, når man scorer i basket.

”Når man har tabt ansigt, så lad det ligge. Efter det globale ansigtstab, er der ikke noget at være bange for længere. Først der oplever man den endelige frihed,” lød det fra manden der angiveligt tabte ansigt over for 1,1 mia. tv-seere, og som mener, at definitionen på at tabe ansigt er, at ”folk finder ud af, hvem man i virkeligheden er.”