Advokaten 10 Opsving i advokatbranchen

Print Print
11-10-2004

Af journalist Pia Møller, sekretariatet
Mere aktivitet, flere fuldmægtige og ansættelser af nye advokater – meget tyder på, at opsvinget har bidt sig fast i advokatvirksomhederne.

Efter en periode med lavere aktivitet og nogle steder også fyringer som følge af afmatningen i samfundet, er der nu fremgang i advokatbranchen igen. Sådan lyder meldingen fra en række advokatvirksomheder.

- Det er min oplevelse, at der er kommet skub i mange ting. Virksomhederne har igen lyst til at investere, købe og omstrukturere. Så væksten er primært i de afdelinger, der arbejder med det område. Men  det drysser også på andre områder som f.eks. skattejura og arbejdsret, fortæller managing partner i Bech-Bruun Dragsted, Lars Svenning Andersen.

Flere fuldmægtige og advokater
At opsvinget i erhvervslivet nu også har ramt advokatbranchen ses bl.a. på antallet af fuldmægtige, der starter på Advokatuddannelsen. I løbet af 2004 begyndte i alt 230 fuldmægtige på uddannelsen – sidste år var tallet 203. Stigningen findes hos både større og mindre advokatvirksomheder.

Samtidig er virksomhederne enten på jagt efter eller har lige ansat flere advokater. De to største firmaer Bech-Bruun Dragsted og Kromann Reumert ansætter i øjeblikket både fuldmægtige og yngre advokater, og flere af de landsdækkende kæder oplever også en vækst i antallet af jurister.

- Det ser komfortabelt ud, og 2003 blev for os et år med større aktivitet end 2002. Og jeg tror, det vil fortsætte i år. Det er primært et øget antal virksomhedshandler, vi mærker. Hvis jeg kigger ud i fremtiden, er jeg også optimistisk, der er jo masser af juridiske problemer at løse, siger managing partner hos Kromann Reumert, Anders Lavesen.

Vækst i kæderne
I Advodan oplyser direktør Tom Skovbon, at kæden fra sidste år til i år har haft en vækst på syv procent i antallet af jurister. Hos Ret & Råd fortæller direktør Christian Lundblad, at man i øjeblikket søger nye advokater med lyst til at starte selvstændig forretning.

- Der er faktisk næsten større efterspørgsel på advokatbistand, end vi kan leve op til i øjeblikket, og det har der været et stykke tid, fortæller Christian Lundblad.

Noget af væksten hos Ret & Råd skyldes en quiz, som advokatkæden havde på internettet i forbindelse med OL. Her kunne folk svare på spørgsmål om jura og sport, og så havde de mulighed for at sige ja til en nærmere kontakt til advokatkæden. I alt 6000 bad om yderligere kontakt, heraf var omkring 1300 erhvervsklienter.

De advokatvirksomheder, Advokaten har talt med, forventer at væksten vil fortsætte i de kommende år i takt med et opsving i erhvervslivet.
- Der går som regel lidt tid fra tendenserne spores i erhvervslivet, og til vi kan mærke det i advokatbranchen. Selv om der er en nedgang i erhvervslivets aktiviteter, har vi stadig en del sager, der skal afsluttes og følges op på. Og det samme gælder, når der kommer gang i hjulene igen. I enkelte afdelinger er arbejdspresset voldsomt, men de fleste steder  går det stille og roligt fremad siger Lars Svenning Andersen.