Advokaten 8

Print Print
24-10-2017

 

Mere end et job
Det var ikke ligefrem kærlighed ved første blik, da hun begyndte på jurastudiet, og det første job var heller ikke lykken. Men siden har karrieren udfoldet sig på spektakulær vis – og i dag sidder hun på en af de mest prestigefyldte poster som formand for Nobelkomiteen. Eksklusivt interview med den norske advokat, Berit Reiss-Andersen, om det ansvar, der ligger på advokatens skuldre, om presset på de unge kolleger og om rolige morgener, der altid starter med en kop te.

Særligt tilsyn over for forsvarsadvokater
Advokatrådet har iværksat et særligt tilsyn over for forsvarsadvokater. Det sker ikke kun for at stoppe de tilfælde, hvor de advokatetiske regler bliver overtrådt, men også for at undgå mistanke om, at der eksisterer et afhængighedsforhold mellem forsvarsadvokater og indsatte.

Hvidvask opdages da ikke i Danmark!
Det kunne nemt være den opfattelse, man fik efter at have læst rapporten fra Financial Action Task Force (FATF) om danske myndigheders indsats mod hvidvask og terrorfinansiering. Danske myndigheder og Advokatsamfundet har dog en noget anden opfattelse af den fælles indsats med at bekæmpe hvidvask og terrorfinansiering.


Læs Advokaten på Advokatsamfundet.dk.