Advokaten 3

Print Print
09-04-2013

I dette nummer af Advokaten er der fokus på arbejdet med civile sager i byretten

En smidig proces
Det praktiske håndværk ved retssagen er en stor udfordring for både nyuddannede advokater og advokater der kun sjældent går i retten. Advokatrådet har samlet best practice i en ny vejledning ‘Den gode proces – advokatens arbejde med civile retssager’, der giver overblik fra det øjeblik, sagen går i gang. Tre advokater giver deres bedste råd til, hvordan advokaten kan får processen til at forløbe bedst muligt.

Undervisning – en fin proces
Hvorfor vente med at øve sig i at føre proces, til man er færdiguddannet?  På Syddansk Universitet er hele årgangen af jurastuderende for første gang blevet eksamineret praktisk i civilproces. Det praktiske arbejde med stoffet, giver de studerende en dybere forståelse af juraen, mener lektor Kristina Siig.

Den gode tone i retssalen
Rollen som dommer minder om rollen som den gode vært ved middagsselskabet, mener Elisabet Michelsen. Som dommer arbejder hun for at skabe præcis den kommunikation i retssalen, der giver mulighed for, at sagen kan forliges, og at parterne også kan samarbejde, den dag retssagen er slut.

Læs Advokaten 3 her