Advokaten 2

Print Print
04-03-2013

I dette nummer af Advokaten kan du blandt andet læse om

Kodeordet er forsigtighed
Med en ophedet offentlig debat i kølvandet på bankkrakkene, skal advokatundersøgelserne være præget af forsigtighed i konklusionerne, mener advokat Jens Christensen, der har undersøgt Amagerbanken. Ifølge Lars Lindencrone Petersen er forsigtighed i det hele taget en afgørende læring af finanskrisen. Han har været involveret i flere bankundersøgelser og hæfter sig ved, at historien om konkursramte banker også er historien om lokalt forankrede banker, der med ambitioner og vokseværk går uden for det geografiske område med fatale konsekvenser for lokalsamfundet.

Retten til en god nats søvn
Ytringsfrihed og forbud om tortur. Det er begreber, som vi normalt forbinder med menneskerettigheder. Men er det udvikling eller udvanding at lade støjgener være en menneskeret? Og er der skred i de fortolkninger, som Menneskerettighedsdomstolen bruger, når de fastslår, at støjgener er et indgreb i borgernes liv?

Iværksættere i gang uden penge på kistebunden
Der er nye grænser for, hvor stor kapital det kræver at starte et selskab og iværksættere kan slippe med en krone. Nordmændene har allerede dumpet minimumskapitalen med det resultat, at antallet af nye selskaber er steget med 70 procent.  Men det er ingen mirakelløsning, advarer Advokatrådet.

 Læs Advokaten 2 her